logo Casalina

Kyan Degreef snelste bij veertienjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert! Auke De Buysser bijna op het overall podium!

Kyan Degreef snelste bij veertienjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert! Auke De Buysser bijna op het overall podium!
Auke De Buysser animeerde de koers, Fleur Goelen was tweede. Burgemeester Bart Clerckx gaf de prijzen

Bij de veertienjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert won Leuvenaar Kyan Degreef de massasprint om winst. Hij ging Lenn Huych uit Bornem en Thor Feyaerts uit Betekom vooraf. Een opmerkelijk gegeven was dat Belgisch aspirantekampioene op de weg Auke De Buysser uit Knesselare mee de koers maakte en regelmatig het tempo in het peloton de hoogte jaagde, zij werd in de groepsspurt knap vierde, Dijlespurtster Fleur Goelen uit Rumst was het tweede meisje.

De veertienjarigen legden 22 lussen af van 1,63 kilometer goed voor een totaal van 35,2 wedstrijdkilometers. In de beginfase bleef het peloton prima samen rijden, links en rechts kreeg een rennertje het moeilijk met het tempo. Na enkele rondes versnelden streekrenner Felix Faems uit Ottenburg en Lars Van Roost uit Heist-op-de-Berg, meer dan vijf tellen kregen ze niet. Exact een doortocht later versnelden latere winnaar Degreef, latere tweede Huych en Claisse, je zou verwachten dat dit een startschot was voor vele aanvallen. Niets was minder waar.

Ongeveer halfweg lieten de organiserende Meerdaalspurters weten aan thuisrenner Nils Gilis uit Sint-Joris-Weert dat ze hem liever niet achteraan in het peloton zagen koersen. De pion van Brain² Olympia-Tienen want exact een ronde later was hij samen met ploegmaat Kjelle Vrebos uit Baal goed opgeschoven in de groep. Iets nadien versnelden De Buysser en Robbe Verhulst uit Kruibeke, de Belgische kampioene ging nog enkele keren het tempo omhoog jagen. Ook Van Roost en thuisrenner Dario Vermaelen uit Nethen waren vaak vooraan het peloton terug te vinden. Met nog zes rondes af te leggen gingen Mick De Keyser uit Heverlee, Mats Vanden Eynde uit Betekom, Huych en Feyaerts ook eens in de aanval, maar ze werde snel bij de lurven gevat.

Lander Artoos uit Hever, nogmaals Faems en De Buysser, Van Roost, Degreef en De Keyser zaten vooraan het peloton en reageerden gevat op versnellingen. Alle offensieve instellingen ten spijt werd de koers beslist door een massaspurt gewonnen door Degreef voor Huych, Feyaerts, De Buysser, Goux en Vanden Eynde. Thuisrenner Nils Gilis kwam aan in het peloton als 22ste.

Vlnr Oud-Heverlees burgemeester Bart Clerckx, tweede Huych, winnaar Degreef en derde Feyaerts
Vlnr Oud-Heverlees burgemeester Bart Clerckx, tweede Huych, winnaar Degreef en derde Feyaerts

De Buysser deed het prima in haar derde wedstrijd van het seizoen en mocht het uitleggen.

“Ik heb er onderweg de pees opgelegd om in mijn ritme te komen. Ik ben naar de finish toe misschien te vroeg beginnen spurten. Ik ben blij met deze vierde plaats maar had het liefst van al op het overall podium plaats genomen”, wist de sterke aspirante van Avia-Rudyco-Janatrans die haar nationale titel met hand en tand zal verdedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *