logo Casalina

Kwintet van Group Hens – Maes Containers haalt top vijftien in Oostenrijkse proloog! Daan Soete wint, Lander Loockx tweede!

Kwintet van Group Hens – Maes Containers haalt top vijftien in Oostenrijkse proloog! Daan Soete wint, Lander Loockx tweede!
Het truienpodium na de proloog in Oostenrijk Foto: Wim Dejonghe

Dat de manschappen van Group Hens – Maes Containers gemotiveerd waren voor de vierdaagse Oberösterreich-Rundfahrt is een understatement. Ze eindigen met zijn vijven in de top vijftien van de explosieve proloog tussen Linz Hauptplatz en Linz Schlossberg. Daan Soete uit Herentals was de explosiefste bergop, teammaker Lander Loockx uit Bertem volgde een fractie later als tweede. Vincent Baestaens uit Tremelo realiseerde een achtste plaats, Len Dejonghe uit Wilsele de tiende en Tom Meeussen uit Essen realiseerde de vijftiende chrono.

141 renners uit tien landen stonden donderdagavond aan de start van de proloog van de elfde editie van de Internationale Raiffeisen Oberösterreich Rundfahrt in Linz. Ze moesten allen de pittige helling van de Hauptplatz naar de Schlossberg tot een goed einde brengen en dat bij een temperatuur van 26 graden. Ze moesten 650 meter bergop rijden aan een gemiddeld stijgingspercentage van 4,6 procent. Het steilste deel ging aan vijftien procent hellen.

Vlnr winnaar Daan Soete, blije manager Guido Verschueren en tweede Lander Loockx
Vlnr winnaar Daan Soete, blije manager Guido Verschueren en tweede Lander Loockx Foto Wim Dejonghe

Daan Soete realiseerde als één van de eerste starters van de compacte chronorit een tijd van een minuut drie seconden en 24 hondersten tegen een gemiddelde van veertig kilometer per uur. Hij verbeterde de tijd van de tot dan snelste, de Nederlander Chiel Schulten, met iets meer dan zes tellen. Loockx kwam amper 0,52 seconde te kort om zijn ploeggenoot van winst te houden, derde werd de Nederlander Joren Bloom die 0,58 seconde “langzamer” de klim aflegde in vergelijking met de winnaar.

Daan Soete zette al snel de beste tijd neer
Daan Soete zette al snel de beste tijd neer

Vandaag start rond het middaguur Soete met de gele leiderstrui, Loockx met de blauwe puntentrui in de rit tussen Wels en Maria Schmolln. Ze moeten om en bij de 163 kilometer en daarbij 2.260 hoogtemeters overwinnen, meteen ook de langste etappe. Alles valt te volgen via K19 en nadien kan je alles nog eens bekijken op www.computerauswertung.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *