logo Casalina

Koppenbergcross komt zwaar aan bij Vlaams-Brabanders

Koppenbergcross komt zwaar aan bij Vlaams-Brabanders
Len Dejonghe werd als 56ste in de uitslag opgenomen

Noch bij de mannelijke of de vrouwelijke elite kon een Vlaams-Brabander enige rol van betekenis spelen in de Koppenbergcross in Oudenaarde. Bij de mannen was Eli Iserbyt incontournable, bij de vrouwen veroverde halve Tremelose Annemarie Worst de zege en de daarbijhorende kassei uit de Koppenberg als trofee.

Bij de mannelijke elite kwamen eerstejaarsbelofte Thibau Nys uit Baal en profs Vincent Baestaens en Lander Loockx niet optimaal uit de startblokken. Bertemnaar Loockx kwam na één van de acht rondes als twintigste door en eindigde ook op die positie. “Met de huidige conditie zat ik rond mijn plaats, ik ben momenteel nog niet in goede vorm”, reageerde de twintiger van Team Hens – Containers Maes gevat. Van de Leuvense formatie finishte Daan Soete na een evenwichtige race als beste op de tiende stek. Thibau Nys speelde jojo tussen top twintig en dertig, maar gaf er na driekwart race moegestreden de brui aan. Baestaens dook finaal nog de top dertig in als 29ste.

Boortmeerbeekse laatstejaarsbelofte Jelle Camps finishte op zijn beurt als 35ste. Zijn rug speelde al op tijdens de voorafgaande training, dat veruitwendigde zich ook al snel in de wedstrijd. Een positief gegeven was wel dat hij geselecteerd was voor het EK van volgend weekend in het Nederlandse Rosmalen. De Belgische beloften en junioren zullen door veiligheidsmaatregelen omtrent covid 19 daar niet deelnemen, dat raakte enkele dagen geleden al bekend.

De omloop was helemaal niets voor Wilselse belofte Len Dejonghe. Hij startte vanaf de zesde rij. “De combinatie van elke dag vroeg uit de veren om te gaan werken en trainingen daarmee combineren valt hem momenteel wat zwaar. Crossen zoals de koppenberg zijn ook al niet zijn ding. Zijn start was goed en dat is het probleem niet, hij schuift telkens mooi op. Het is vanaf minuut dertig dat het hem zwaar wordt, hopelijk gaat het tegen thuiscross Leuven terug wat beter”, reageerde vader en begeleider Wim Dejonghe. Len werd als 56ste in de uitslag opgenomen.

Bij de vrouwen was Annemarie Worst aan het feest, in de slotfase versnelde ze onhoudbaar en verwees ze haar Nederlandse landgenote naar plaats twee. Suzanne Verhoeven overleefde een mindere openingsronde en klauwde terug in ronde twee en drie waardoor ze in de slotronde als 24ste reed, op de Koppenberg verloor ze nog een positie. Kumtichse belofte Kiona Crabbé vatte post op plaats 31 op een groot deelnemersveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *