logo Casalina

Kobe Goossens wilt na de bergtrui in de Ronde van Romandië ritwinst in de Giro

Kobe Goossens wilt na de bergtrui in de Ronde van Romandië ritwinst in de Giro
Kobe Goossens op trainingkamp in Spanje Foto: @facepeeters

Kobe Goossens was twee keer op twee dagen betrokken in een lange vlucht in de Zwitserse Ronde van Romandië, dat leverde hem genoeg punten op om het bergklassement het zijne te noemen. Het was meteen de eerste eindwinst in een klassement voor de klimmer van Lotto-Soudal, zijn volgende tussenstop is de Giro d’Italia die volgend weekend van start gaat.

In de afsluitende tijdrit van de Zwitserse rittenkoers had hij last van materiaalpech.

“Een onderdeel van mijn tijdritfiets was stuk. Op zich was dat niet desastreus, ik had de twee voorafgaande dagen lang in het offensief gereden en dat liet zich aanvoelen. Ik ben doelbewust voor die bergtrui gegaan. Dat hebben we op voorhand met de ploeg afgesproken, want we hadden er niemand die voor het klassement ging. In de Giro zal ik deze ambitie niet herhalen, daar ga ik resoluut voor etappewinst. In de beginfase van de Ronde van Italië gaan we uiteraard voor onze sprinter Caleb Ewan rijden, zodat hij ook minstens één etappe kan winnen. Daarna krijgen we met vier, buiten ik zijn dat Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke en Tomasz Marczynski. Ik ga er echt ritten uitpikken en in tegenstelling tot de Vuelta van vorig jaar, ga ik geen klassement najagen. In sommige bergetappes ga ik mijn tijd nemen om binnen te komen”, wist Goossens die dinsdagavond België verliet voor Italië.

Die Ronde van Italië is een hoofddoel voor de voormalige veldrijder.

“Vanaf de tweede Giroweek bestaan er iedere dag verschillende mogelijkheden om in een vlucht mee te raken in hellende etappes. Dit is een hoofddoel en ik wil er alles uithalen wat erin zit. Op het vlak van landgenoten verwacht ik dat Remco Evenepoel heel goed zal zijn, maar het zal heel moeilijk worden om in zijn eerste grote ronde onmiddellijk te scoren zeker nadat hij zo lang stil heeft gelegen”, besluit de wielerprof uit Baal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *