logo Casalina

Kobe Goossens tevreden met Ardens tweeluik

Kobe Goossens tevreden met Ardens tweeluik
Kobe Goossens in actie op training

Neoprof Kobe Goossens (24) ging vandaag normaal aanzetten in zijn eerste grote ronde, de Giro d’Italia. Door een elleboogblessure opgelopen bij een val in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico moest hij de handdoek in de ring gooien. Ter vervanging reed hij voorbije woensdag de Waalse Pijl en staat deze zondag Luik-Bastenaken-Luik op zijn menu. Daarna staat alsnog zijn eerste grote ronde gepland in de vorm van de Spaanse Vuelta.

De klimmer van Lotto-Soudal keek al bijna een half jaar uit naar de Giro.

“Dat was een enorm doel geworden, maar door die val in de Tirreno Adriatico en de gevolgen daarvan was dat opeens geen mogelijkheid meer. De Giro betwisten was enorm geweest, maar deze twee Ardennenklassiekers zijn in mijn ogen episch. Naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik keek ik als kind enorm op. Dat in combinatie met de Vuelta als mijn elleboog deftig is genezen, zou ook een enorm leuke ervaring moeten zijn”, opent de twintiger uit Baal. “Ik ben blij dat ik in de Waalse Pijl kon aanknopen met een goed gevoel, dat was in de Tirreno allesbehalve het geval. In de Waalse Pijl kon ik kopman Tim Wellens goed afzetten bij de tweede beklimming van de Muur van Hoei.”

In La Doyenne zal Goossens opnieuw kopman Wellens dienen.

“Ik verwacht in Luik-Bastenaken-Luik een iets opener koersverloop. Ook daar mikken we met de ploeg op één kopman, Tim Wellens. De tactiek daarrond zal zaterdagavond worden besproken, het zal zaak worden om hem zo ver mogelijk te brengen en om daarna nog de wedstrijd uit te rijden”, verduidelijkt de voormalige veldrijder. “Ik verwacht een eerste schifting in de race voor de vier à vijf hellingen die elkaar opvolgen, dat is na meer dan 170 kilometer wedstrijd. Dan volgen de Côte de Wanne, de Côte de Stockeu, de Côte de Haute Levée elkaar snel op, daar zit twaalf kilometer tussen die drie beklimmingen. Daarna komt de Col du Rosier met nog een kleine zestig kilometer af te leggen. Bij die schifting zal er sowieso een groepje ten aanval trekken. Ik vermoed dat ze dan gegrepen zullen worden op de Col de la Redoute. Op de slothelling van de Côte de la Roche-aux-Faucons zal de koers losbreken en zullen de sterksten jacht maken op de zege.”

Na La Doyenne volgt voor Goossens een stevige trainingsblok gezien de Amstel Gold Race ondertussen werd afgelast. Daarna volgt normaliter de Vuelta (20/10-08/11)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *