logo Casalina

Kobe Goossens start zondag in de Ronde van Zwitserland, Giroblessure geheeld

Kobe Goossens start zondag in de Ronde van Zwitserland, Giroblessure geheeld
Kobe Goossens trainde de eerste dagen na zijn opgave rustig in de eigen buurt

Profrenner Kobe Goossens (25) moest in de Giro noodgedwongen afstappen nadat hij zich blesseerde aan de duim bij een valpartij in de twaalfde rit. Hij reed nog honderd kilometer verder na zijn tuimelperte, maar zag er na verloop van tijd geen nut meer in gezien remmen met zijn gehavende hand zo goed als onmogelijk werd. Zijn beste prestatie was er uiteraard zijn zesde plaats behaald in de achtste rit tussen Foggia en Guardia Sanframondi. In de Ronde van Zwitserland wil hij in stijl zijn eerste seizoensgedeelte beëindigen.

“Na die val kon ik niet meer remmen, ik reed nog honderd kilometer door, maar het begon nutteloos te worden om verder te rijden. Ik kon amper remmen door mijn blessure, gelukkig bleek naderhand dat dit geen breuk was. Daar ik nog flink wat afdalingen moest nemen, vond ik het risico te groot om nog verder te rijden. Nadien bleek het te gaan om enkele kneuzingen en een verstuiking rond de duim”, wist Goossens die zich in de Ardennen aan het voorbereiden is op de Ronde van Zwitserland. “Ik had in de Giro altijd wel een goed gevoel, zeker tijdens die rit waarin ik deel uitmaakte van de ontsnapping, tot die val volgde.”

Enkele dagen geleden kreeg de voormalige veldrijder uit Baal goed nieuws en kon hij de training hervatten.

“Het zag er onder mijn duim even paars uit, maar de schade bleef relatief beperkt. Ik kon deftig trainen de voorbije recente periode. Ik heb enkele dagen in mijn buurt gefietst, daarna ben ik voorzichtig langs het kanaal beginnen rijden. Ik heb de omloop van de Ronde van Zwitserland zeer recentelijk eens uitvoerig bekeken. Het is een superzwaar parcours dat er op me wacht. Het zal afwachten worden waaraan ik me mag en kan wagen, de opdrachten binnen het team moeten nog meegedeeld worden. Ik zal pas in de buurt van mijn start komende zondag meer weten.”

Lotto-Soudal vertrekt over enkele dagen naar Zwitserland om er minstens een etappe te kapen en meermaals in beeld te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *