logo Casalina

Kobe Goossens doet het prima op stage en zet vol in op Parijs-Nice

Kobe Goossens doet het prima op stage en zet vol in op Parijs-Nice
Kobe Goossens (r) beklimt tijdens de zevende rit van de Vuelta de Puerto Orduña

Baalse wielrenner Kobe Goossens komt stilaan op toerental in zijn seizoensvoorbereiding op stage in het Spaanse Calpe. De twintiger van Lotto-Soudal zette naar eigen zeggen flink wat stappen vooruit in het werk bergop. Dat belooft want voorbije herfst plaatste hij zich verdienstelijk als 24ste in de eindstand van de Vuelta. Hij mikt op Parijs-Nice (07-14/03) en daarna richt de klimmer zijn pijlen op de Zwitserse Ronde van Romandië (27/04-02/05) en de Giro d’ Italia (08-30/05).

De voormalige veldrijder zit al sinds begin januari individueel op stage in Calpe, hij krijgt er momenteel gezelschap van mederenner en ploegmaat Gerben Thijssen.

“Mijn voorbereiding verloopt perfect op schema. Ik kan geen enkel minpuntje bedenken. Ik heb er ondertussen al veel bergop getraind en legde er langere klimblokken in. Ik ben nog nooit zo goed de winter uitgekomen. Ik hield een goed gevoel over na die prima Vuelta en dat bleef aanhouden en werd zelfs beter. Ik heb er het volste vertrouwen in voor dit seizoen”, opent de klassementsrenner bij uitstek. “Ik ben hier nog ongeveer tien dagen en er staat qua training nog meer van hetzelfde op het menu. Ik ga er tijdens de laatste dagen nog eens goed de pees op leggen met zwaardere blokken. Daarna trek ik huiswaarts om te recupereren en met de focus op oefenen op het rijden tegen de tijd. Dat allemaal met Parijs-Nice in het vooruitzicht. Ik mik daar op een goed klassement en besef dat ik dagelijks geconcentreerd te werk zal moeten gaan. Uiteraard in de bergetappes, maar de vlakke ritten zijn even belangrijk. Ik mag er niet te veel tijd verliezen voor het geval er waaiers worden getrokken. Normaal gezien trekken we naar die meerdaagse met een ploeg van vrijbuiters, zodat ik persoonlijke ambities kan en mag koesteren.”

Na Parijs-Nice trekt Goossens op hoogtestage naar het Spaanse Sierra Nevada.

“We laten de Waalse klassiekers doelbewust links liggen. Die stage is ter voorbereiding op de Ronde van Italië bedoeld. Voor de Giro komt eerst nog de Ronde van Romandië. Als ik moet kiezen tussen een ritzege en een goed klassement, dan zal ik altijd voor een goede ranking kiezen. In mijn tweede profjaar voel ik tegenover vorig seizoen enorm veel progressie, ik had nooit meer zelfvertrouwen. Ik weet perfect waarheen ik toe werk en ben benieuwd wat het me zal brengen. Ik kijk uit naar wat nog komen moet en de komende dagen in het gezelschap van Thijssen helpen me goed vooruit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *