logo Casalina

Kobe Goossens debuteert in de Tour de France en droomt van Alpe d’Huez

Kobe Goossens debuteert in de Tour de France en droomt van Alpe d’Huez
Kobe Goossens op stage in Andorra

Nadat Baalse wielrenner Kobe Goossens (25) in zijn laatst uitgereden grote ronde als beste Belg 24ste werd in de Vuelta, start hij in de Ronde van Frankrijk. Hij moet zijn kopman bij Intermarché-Wanty-Gobert, de Zuid-Afrikaan Louis Meintjens bergop bijstaan. Hij krijgt ook enkele keren zijn kans.

“Soms worden kinderdromen werkelijkheid, na zes maanden met wat terugval bleef het altijd in mijn hoofd spelen”

Bovenstaande quote stond op de sociale media van Goossens. “Deze Ronde van Frankrijk was altijd een onderdeel van mijn planning. Ik ging er steeds van uit dat ik die ging rijden. Mijn voorbereiding was zeker niet perfect met corona in februari en een zware val in de Ronde van het Baskenland. Ik kon de voorbije twee maanden wel doen wat ik wou met een prima stage in Andorra en de Dauphiné Libéré kon ik goed mee. Ik heb enkele dagen goed gerust en voel me klaar”, aldus Kobe die dinsdagavond in het Deense Kopenhagen aankwam, waar de Tour de France start met een proloog van 13,2 kilometer. “Dat is mijn onderdeel niet, ik ga me vol geven, maar verwacht geen topresultaat. Ik moet de komende weken Meintjens bijstaan bergop en hoop enkele keren mijn kans te krijgen. Het klassement is dus geen optie. De rit naar Alpe d’Huez zegt me iets, maar ik zal daarin zeker niet alleen zijn. Ik mik zelf op de ritten net voor en net na de tweede rustdag, dus die naar Châtel – Les Portes du Soleil en Megève.”

Goossens verwacht geen rustige openingsweek

“We gaan moeten opletten met de waaiervorming en ook die Roubaixrit naar Arenberg is het oppassen geblazen. Van de landgenoten verwacht ik wel wat van Wout Van Aert en Dylan Teuns. Om deze Tour te winnen mik ik op de Deen Jonas Vingegaard. Hij heeft een sterke tijdrit in de benen, kan het enorm goed bergop en die punch is er wel, misschien is Roglic hem op dat vlak net iets beter af.”

Goossens deelt de kamer tijdens de Tour de France met de Nederlander Taco van der Hoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *