logo Casalina

Kobe Goossens begint prima aan zijn seizoen in Spanje

Kobe Goossens begint prima aan zijn seizoen in Spanje
Kobe Goossens in zijn nieuwe kleuren. Bron Facebook Kobe Goossens en Intermarché-Wanty-Gobert

Baalse profrenner Kobe Goossens deed het meer dan behoorlijk in zijn seizoensopener, de vierdaagse Challenge Mallorca. Hij pakte er drie keer op tien en terloops ook nog een leiderstrui van de tussenspurten. Het belangrijkste voor de nieuwbakken renner van Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux was dat hij nog nooit zo’n goede ervaringen had op training en dat begint er stilaan uit te komen. Zijn volgende objectief is de Vuelta a Murcia (12/02).

Drie keer top tien, het moet al van zijn juniorenperiode in het veld geleden zijn dat hij dit behaalde in februari.

“Die leiderstrui in het tussenspurtenklassement was een gelukkig toeval, dat is op zich geen doel voor me. Het was wel mooi meegenomen voor de sponsors. Over het algemeen verliep die vierdaagse goed, ik heb mijn beste niveau ooit op de wegfiets behaald. Ik heb nog nooit zo sterk bergop gereden. Ik heb mijn beste trainingsmaanden achter de rug, ik heb goed gewerkt deze winter en dat begint te renderen. Ik had in Mallorca en omgeving geen speciale resultaten op het oog. Ik wou enkel koersen en sterke finales kunnen rijden en dat lukte me.”

Momenteel traint Goossens in Calpe in aanloop naar de Ronde van Murcia.

“De trainingen verliepen goed, op woensdag kwam er een rustigdag aan te passen. Daarna was het voorzichtig opwarmen naar Murcia toe. Ik ben er klaar voor. Het zal geen superlastige ervaring worden. Al snel krijgen we een lange en zware klim, waarna er een lang vlak gedeelte zal volgen. Pas op het einde zal er sprake zijn van een korte knik bergop, ik verwacht met andere woorden een spurt met een grote groep.”

De kennismaking met zijn nieuwe team, Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux, verliep van harte.

“Ik heb al kunnen genieten van goede ervaringen, prima sfeer en een topstructuur in mijn nieuwe ploeg. Het verliep helemaal zoals ik had gehoopt en verwacht. Verderop dit seizoen mik ik naar de meerdaagse rondes zoals Parijs-Nice en de Ronde van Romandië. Wie weet ook nog de Ardennenklassiekers, dat is ook een doel. Door in deze wedstrijden op te vallen en resultaatsgewijs goed te scoren, hoop ik zo een selectie te scoren voor één van de grote drie rondes.”

Geef een reactie