logo Casalina

“Kleinere crossen” geprangd tussen monumenten op UCI-kalender

“Kleinere crossen” geprangd tussen monumenten op UCI-kalender
Deze juniorenstartrij in Boortmeerbeek zou gedecimeerd zijn indien de cross dit jaar samen met de Leuvense veldrit zou plaats vinden, het PK in Boortmeerbeek werd onlangs afgelast

B-crossen moeten al enkele jaren concurreren met grotere veldritten op de kalender die regelmatig verandert. Dit terwijl net die B-crossen al veel langer hun datum op de kalender hebben staan en vaak het slachtoffer lijken van willekeur. Een voorbeeld in die materie is en was de zesde editie van de Ravesteincross in Boortmeerbeek die normaal op zaterdag 14 november samen viel met de Leuvense Soudalcross.

De Leuvense Stellacross stond de voorbije jaren vaak eind januari of begin februari, in de buurt van de nationale kampioenschappen op de kalender.

Daar kwam dit jaar verandering in, ze werden geprogrammeerd op 14 november, daags voor de wereldbeker in het Tsjechische Tabor.

“Door het verschuiven van de internationale weg- en veldritkalender stelden wij ook vast dat men “de monumenten” en de grote rondes sowieso wil laten doorgaan. Hierdoor is heel de UCI Veldritkalender verschoven. Zoals het er momenteel uitziet valt de De Stella cross in Leuven ook op zaterdag 14 november georganiseerd door Golazo, samen met onze organisatie.  Een Internationale cross op nog geen twintig kilometer van Boortmeerbeek, dat is een aanzienlijk probleem om die dag dan je wedstrijd en in dit geval je provinciale kampioenschappen te organiseren”, wisten ze bij de Koninklijke Wielervrienden Boortmeerbeek.

Door dezelfde datum op de kalender verdween deels de spankracht uit de provinciale kampioenschappen.

“Wij weten dan ook dat verschillende plaatselijke toppers de voorrang zullen geven aan zulke grote monumenten, waardoor wij hen zeker niet aan de start zullen krijgen van onze Ravestein Parkcross. Mogelijks volgen nog renners die de grote monumenten willen rijden aangezien men heeft beslist dat er opnieuw jeugdreeksen, dus de nieuwelingen en junioren, toegelaten zijn in internationale (TV-) crossen. Golazo wil niet wijken van deze datum ondanks het gegeven dat wij deze vaste kalenderdatum reeds vijf jaar hebben. Het is een beetje een verhaal van David tegen Goliath, maar dat komt allesbehalve respectvol over.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *