logo Casalina

Kiona Crabbé rijdt twee crossen in het Amerikaanse Fayetteville

Kiona Crabbé rijdt twee crossen in het Amerikaanse Fayetteville
Kiona Crabbé betwist twee wedstrijden in Fayetteville

Behalve de titelstrijd van de beloften op zondagnamiddag betwist Kumtichse Kiona Crabbé ook vanavond de titelstrijd in de nieuwe formule: de mixed team relay. Op het laatste moment werd besloten het aantal deelnemers per land terug te schroeven van zes naar vier, voor België komen elite Daan Soete, vrouwelijke belofte Kiona Crabbé, vrouwelijke elite Alicia Franck en mannelijke belofte Niels Vandeputte in de Verenigde Staten in actie.

Het Belgische kwartet neemt het er op tegen Canada A, Canada B, Tsjechië, Italië, VS A en VS B in dit test-evenement. Iedere deelnemer moet zo snel mogelijk een ronde afleggen. Door de beperkte selecties als gevolg van corona viel het aantal deelnemers van zes naar vier terug, net als de af te leggen lussen. Junioren Kenay De Moyer en Fleur Moors ontspringen dus de dans. De Belgen kunnen alvast beschouwd worden als medaillekandidaten.

“Geen idee wat ik daarvan moet verwachten van die mixed team relay. Ik kijk wel uit naar die nieuwe ervaring. Het is een testevenement, akkoord, maar dat belet ons niet om er iets leuks van te maken”, blikte Crabbé kort vooruit.

De Belgische vier betwisten om 19.30 uur Belgische tijd hun race deze avond, op Canvas/Ketnet tussen 19.20 en 20.45 uur kan je het testevenement met de vier Belgen bekijken.

Na haar eerste Belgische beloftentitel was Crabbé de enige geselecteerde voor het wereldkampioenschap. Meteen een hele trip voor de meid van Iko-Crelan.

“Meer dan enorm mijn best doen kan ik niet, ik ben benieuwd waar dat me zal brengen. De concurrentie van de Nederlandse meisjes zal niet min zijn”, wist de studente sport- en bewegingswetenschappen.

Op Canvas kan haar solowedstrijd op het WK bekeken worden tussen 19.45 en 20.55 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *