logo Casalina

Kiona Crabbé negende op het BK, Lander Loockx elfde

Kiona Crabbé negende op het BK, Lander Loockx elfde
Lander Loockx reed een degelijk BK

Vanaf de beginfase op het Belgisch kampioenschap in Meulebeke reed Kumtichse belofte Kiona Crabbé op de negende plaats bij de vrouwelijke elite. Op die plaats zou ze ook eindigen. Bij de mannelijke elite plaatste Lander Loockx uit Bertem zich als elfde, de student van het Leuvense Group Hens – Maes Containers werkte een prima wedstrijd af en eindigde net na ploegmaat Daan Soete.

Bij de vrouwen startte Crabbé net niet bij de tien besten, iets achter haar kon belofte Lise Van Wunsel uit Wechelderzande een voorligster die ten val was gekomen niet meer ontwijken. Ze kwam ten val op de knie en liep er een snijwonde op waardoor ze moest opgeven. De wonde werd opgelapt met twee hechtingen, ze mag twee weken niet crossen. Ondertussen was vooraan Sanne Cant aan haar twaalfde glorietocht naar de Belgische titel begonnen. In ronde twee van de zes reed Marthe Truyen uit Bevel rond als zesde, Suzanne Verhoeven uit Turnhout bevond zich in achtste stelling, Kumtichse Kiona Crabbé volgde een plaats verder. De studente uit het Tiense probeerde bergop steeds met de fiets te overwinnen in plaats van te voet, zo deed ze een plaatjse beter dan vorig jaar. Ze behielden hun plaats tot aan de meet.

Bij de mannen kende namens Group Hens – Maes Containers Daan Soete een kanonstart, hij was als derde weg en dicteerde vooraan zelfs even de wet. Loockx verliet de piste als tiende. Vincent Baestaens uit Tremelo startte als vijftiende, Tom Meeusen als zestiende. Belofte Thibau Nys uit Baal startte vanaf rij vier voor opnieuw een pittige inhaalrace. Vooraan had uittredend kampioen Sweeck het commando van Soete overgenomen, die kon zich op het eerste zicht bij de eerste vijf handhaven. Een lekke band in de derde ronde besliste daar anders over en verwees hem terug naar positie vijftien. Halfweg reed Nys met een groepje voor plaats vijftien met onder meer Vandebosch. Jammer genoeg begon hij last te krijgen van de rug en moest met nog een ronde af te leggen uit de race stappen. Loockx reed lang als tiende ronde, maar zag in de slotfase Soete hem nog remonteren. Tom Meeusen overschreed de streep als dertiende, Baestaens als negentiende. Belofte Jelle Camps uit Boortmeerbeek haalde de streep niet.

Loockx keek gevat terug op zijn titelrace. Met de vorm van zijn vierde stek van het Zwitserse Hittnau in de benen had hij bescheiden ambitie.

“De voorbije weken ging het wel vaak goed met als uitzondering in Bredene. Ik ben met dat positieve gegeven in het achterhoofd naar hier gekomen. Mijn start in Meulebeke was in orde. Ik kon de valpartij waarbij onder andere Iserbyt was bij betrokken op het bergje ontwijken. Ik reed daar rond als tiende. Ik kon net niet de aansluiting maken met het groepje van Diether Sweeck dat voor plaats zes reed. Hun tempo lag in de aanvangsfase te hoog voor me. Met die elfde plaats ben ik achteraf bekeken zeker tevreden”, wist de eliterenner wiens volgende wedstrijden de Zilvermeercross in Mol (16/01) en de X2O Badkamers Trofee in Hamme (23/01).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *