logo Casalina

Kiona Crabbé blikt terug op een geslaagd WK veldrijden!

Kiona Crabbé blikt terug op een geslaagd WK veldrijden!
Crabbé beleefde leuke weken met de Belgische titel en dit WK

Op haar allereerste WK in het Amerikaanse Fayetteville deed Kumtichse Kiona Crabbé het behoorlijk. De lichtgebouwde renster van Iko-Crelan was de tweede van de vier rijders in de mixed team relay die finaal naar brons reden op een snelle en tegelijkertijd hellende omloop. In haar wereldtitelstrijd bij de vrouwelijke beloften werd ze elfde.

In de race met Soete, Frankc en Vandeputte was het allesbehalve makkelijk voor de Tiense. Soete gaf haar op kop de spreekwoordelijke fakkel door, ze deed haar uiterste best maar moest een trio meer ervaren vrouwen en zelf de enige mannelijke deelnemer, de Tsjech Boros. Finaal pakten de Belgen brons in dit testevent.

Op voorhand vreesde Crabbé voor de warmte die opeens hevig de kop opstak in Arkansas.

“Het was sowieso niet mijn favoriete weer. Ik rijd graag in korte mouwen, zelfs in vriesweer en die temperaturen verkies ik dan ook om in te cyclocrossen.”

Aanvankelijk reed ze net in de top vijftien, niet verwonderlijk gezien haar mindere startgegeven.

“Ik was zoals gevreesd niet zo top weg, maar vertoefde in het gezelschap van de Nederlandse Van Anrooij die zilver pakte. Ik liet me in de eerste bochten wat wegdrummmen, daar verlies ik mogelijk top tien. Op zich was het best in orde, de top tien kwam even in zicht. De samenwerking met de thuisrenster Gunsalus verliep niet op en top. Het was ieder voor zich geblazen en zo is het moeilijk samenwerken om een kloof te dichten. Alleen kreeg ik het niet gedicht. Ik reed in de slotronde in de afdaling en de daaropvolgende klim van haar weg. Ik evolueerde goed in de wedstrijd en kijk op deze manier wel tevreden terug op hetgene ik hier bij elkaar heb gereden.”

Geef een reactie