logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal, Wandelclub Werchter en Zumba Wezemaal organiseren samen twaalfde editie Wijngaardberg MTB Toertocht

KFC Rapide Wezemaal, Wandelclub Werchter en Zumba Wezemaal organiseren samen twaalfde editie Wijngaardberg MTB Toertocht
Vlnr de organisaties van Rapide Wezemaal, de Wandelclub Werchter en Zumba Wezemaal in één beeld

Voor de twaalfde editie van de Wijngaardberg MTB Toertocht op zondag 8 mei zou de organisatie  graag mikken op minstens duizend deelnemers. De toertocht met start en aankomst bij voetbalclub Rapide Wezemaal heeft een lengte van zestig kilometer en loopt doorheen Wezemaal, Holsbeek, Lubbeek, Gelrode. 

Ongeveer zes jaar geleden nam de huidige organisatie deze mountainbiketocht in handen. Ongeveer drie jaar terug kwam de Wandelclub Werchter piepen en sinds vorig jaar is Zumba Wezemaal van de partij. Ondertussen werd deze toertocht uitgebouwd tot een groot evenement en een unieke ervaring.

“We slagen er jaar na jaar in om iets beter, mooier en uitdagender evenement aan te bieden. Wij zijn nog steeds de enige toertocht die de tijdens laatste twee coronajaren jaarlijks is blijven doorgaan, daar zijn vele mountainbikers ons nog steeds dankbaar voor. Ze komen van heinde en verre om deel te nemen. Vorig jaar in september hadden we 850 deelnemers, in Haasrode was op dezelfde dag eveneens een toertocht met vijfhonderd bikers. Anders zaten we toen ook aan 1.200 inschrijvingen. Door corona mochten we om de tien minuten telkens een groep van vijftig laten starten. Op basis van dat schema konden er maximaal duizend mountainbikers meedingen. We mikken steeds op duizend deelnemers. Dat zouden we makkelijk moeten halen, zeker nu de weersomstandigheden meezitten en er nergens anders die dag een toertocht op het programma staat. We kunnen wederom rekenen op een grote groep medewerkers uit de voetbalclub, de Zumbagroep en de wandelclub van Werchter. De meer dan vijftig trouwe sponsors die het geheel ondersteunen moet je verdienen natuurlijk. Wij zijn hen daarvoor heel dankbaar”, klonk het bij de organisatie. Meer info vind je hier. “Jaar na jaar wordt de organisatie moeilijker, we moeten nog enkele vergunningen krijgen maar gaan ervan uit dat het in orde komt. Daar kruipt veel tijd in en sommige delen van de omloop mogen enkel maar voor deze toertocht gereden worden.”

De omloop bestaat onder andere uit de Chartreuzenberg in Holsbeek, de Wijngaardberg in Wezemaal, een ommetje via het Bed van Napoleon in Lubbeek en ’s Hertogenheide in Gelrode.

“We doen onze twee bevoorradingen niet in een partytentje ergens in de bos, maar pakken uit op het erf van een zestiende eeuwse hoeve “Hof ter Winge” gelegen op een prachtig domein tussen Wezemaal en Holsbeek . Een uniek decor om even tot rust te komen bij een gezond tussendoortje. Eenmaal de eindmeet bereikt ,wordt de parking van voetbalclub KFC Rapide Wezemaal aan de Vleugtweg één groot terras om bij te praten”, klonk het bij Louis Van Geel van Rapide Wezemaal.

De “day after” als iedereen uitgeteld in de zetel ligt komt de Wandelclub Werchter in actie. Er moeten dan zestig kilometer ver pijltjes en borden uit de bossen halen. De Wandelclub Werchter neemt die taak voor zich, zij koppelen het nuttige aan het aangename.

“Kilometers maken door de bossen, wij doen niets liever. In drie à vier groepjes van twee kwijten ze zich van die taak. Elk groepje neemt iets meer dan tien kilometer voor zich. In ruil stelt de voetbalclub jaarlijks hun accommodatie ter beschikking om een wandeltocht te organiseren. Zo startte onze jaarlijkse Bibbertocht in de winter in Wezemaal. We organiseerden dat voorheen in een gemeentelijke zaal, maar dat werd onbetaalbaar. Van het één komt het andere en ondertussen zijn we meer vrienden dan partners geworden”, wist voorzitter van de wandelclub, Liliane Hugaerts uit Baal.

Ook Zumbagroep Zumba Wezemaal draagt haar steentje bij en verzorgt deels de inschrijvingen.

Nadien steken ze een handje toe in het horecagedeelte. Ze klinken deze week bovendien op hun éénjarige aanwezigheid aan de Vleugtweg. Vieren gaan ze dat ook doen op zaterdag 28 mei op hun fuif “Rapide Beatz” om de zomer perfect in te zetten. Het vindt in en rond de Rapidekantine en tent plaats. Tickets in voorverkoop te verkrijgen via https://rapide.eventgoose.com Je kan uiteraard de avond zelf ook een kijkje komen nemen.

De Rapide Beatz van Zumba Wezemaal
De Rapide Beatz van Zumba Wezemaal

De drie verenigingen hebben verschillende doelen, maar steunen en helpen elkaar waar mogelijk. Deze drie-éénheid zal elkaar blijven helpen om zo samen groter te worden. Te beginnen met het grote evenement, de MTB toertocht tot een goed einde kunnen brengen.

Op zondag 8 mei mag er aan de Vleugtweg aan de voetbalkantine van Rapide Wezemaal vanaf 7.30 uur gestart worden, nadien kan je blijven hangen zolang je wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *