logo Casalina

Kenneth Van Rooy reed behoorlijke thuiskoers in de GP Vermarc

Kenneth Van Rooy reed behoorlijke thuiskoers in de GP Vermarc
Kenneth Van Rooy aan het commando in de kopgroep

Wielrenner Kenneth Van Rooy uit Gelrode (27) reed in de tweede editie van de Grote Prijs Vermarc met verve een thuiswedstrijd. Na een relatief groot deel van de wedstrijd in de aanval bolde hij als tiende over de lijn. De puncher van Sport Vlaanderen – Baloise start deze woensdag in Ruddervoorde koers en hoopt dat deze race zijn ploeg net zoals de vorige keer een overwinning brengt, in 2019 zegevierde Sasha Weemaes er in de massaspurt.

“Mijn voorbereiding verliep een beetje op en af. Ik reed de GP de la Marseillaise en dat verliep goed. We reden normaal gezien de Ster van Bessèges, maar door een covid 19-besmetting bij de staff van de ploeg, besloten we veiligheidshalve huiswaarts te keren. Dat had een impact op mijn voorjaar, het had een mooi opstapje kunnen zijn naar wat nog komen moest. Daarna verbleven we twee weken op stage in Spanje, we werkten naar een koers in Duinkerke toe. Kort voor we er gingen starten, werd deze afgelast. Ik bleef drie dagen langer op stage. Mijn eerstvolgende uitdaging was de GP Vermarc”, blikt de strijdvaardige renner terug. “Ik woon op enkele hectometers van de omloop van de Grote Prijs Vermarc op de Rillaarsebaan. Ik woon er al een kleine zes jaar. Het is een prima locatie, zeker als uitvalsbasis voor trainingen.”

Aanvankelijk stond Van Rooy als achtste in de uitslag genoteerd, door enkele fouten met transponders werd dit uiteindelijk plaats tien.

“De intenties die ik had voor de GP Vermarc uitten zich in mijn acties tijdens de wedstrijd. De leidersgroep van 32 reed in twee stukken weg, ik reed er nog alleen heen met snelle man Thijssen heen. We zijn dan verder blijven koersen, we raakten net niet bij de zes leiders. Ik heb het op de strook iets na het station van Wezemaal gewaagd om de aansluiting met de leiders te maken, maar het is me niet meer gelukt. Vanlerberghe heeft gecontroleerd en zo raakten we niet dichter. Deze tiende plaats in een kermiskoers met een sterk deelnemersveld was hoopgevend.”

In Ruddervoorde wonnen ze in 2019 nog met Weemaes deze Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde.

“We kijken waar het schip zal stranden in Ruddervoorde, alles is mogelijk. Ik hoop voorts dat de geplande koersen door zullen blijven gaan en dat ik goed in conditie blijf. Na Ruddervoorde volgen normaal gezien de Boucles de la Mayenne (27-30/05) en de Dwars door het Hageland (05/06)”, besloot de profrenner die uit Arendonk afkomstig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *