logo Casalina

Kan Michiel Offermans met beperkt gezelschap naar streep in Alken?

Kan Michiel Offermans met beperkt gezelschap naar streep in Alken?
Michiel Offermans zeer alert en centraal in beeld op de tweede rij

Belofte Michiel Offermans (22) hoopt om zondag in de koers van Alken met een beperkt gezelschap de streep bereiken. De wedstrijd in het Limburgse betekent voor renner van het Aarschotse Stageco Cycling Team de laatste rechte lijn naar het BK en een wedstrijd in eigen streek in Neerijse.

Offermans begon zijn seizoen met Brussel-Opwijk en daarna volgde een coronabreak van ongeveer drie maanden.

“Mijn seizoen verliep ondanks de speciale situatie op zich goed. Ik voel me zeker sterk dit jaar, maar het is spijtig dat het vaak geen selectieve omlopen zijn waarop we koersen waardoor het vaak een massaspurt was. Ik ben altijd blijven werken op sportief vlak, daardoor ben ik wel sterker geworden. Ondertussen ben ik ook begonnen aan een voltijdse job als technisch tekenaar bij Kametal International in Halen. Want door de weinige of geen wedstrijden heb ik keuzes moeten maken en was het moeilijk om alles op de koers te zetten als er niets is.”

Offermans reed onlangs een dubbel weekend.

“Nieuwrode was qua gevoel goed, het resultaat was dat iets minder als 48ste. Op dat parcours was het moeilijk om de koers echt open te breken. Ik had daags voordien ook een poging gewaagd op het Belgisch kampioenschap mountainbike marathon in La Roche. Voor Alken hoop ik toch terug mee te kunnen koersen om hopelijk eens met een kleine groep naar de meet te kunnen gaan.”

Na Alken betwist hij het Belgisch kampioenschap op de weg in Lokeren (zaterdag 17/10) en daags nog de wedstrijd in Neerijse. Misschien komen er daarna nog enkele wedstrijden op Zwift aan. “Ik vind dat “online koersen” minder leuk, maar ben er precies wel beter in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *