logo Casalina

Kampioen Xander Danckaarts hoopt titel(s) te kunnen verdedigen

Kampioen Xander Danckaarts hoopt titel(s) te kunnen verdedigen
Xander krijgt veel steun van zijn familie

Veertienjarige aspirant Xander Danckaarts uit Overijse boekte een zesde plaats bij de mountainbikers in het Nederlandse Venlo. Deze sport betekent een goede voorbereiding op zijn veldritseizoen. Hij behaalde vorig jaar de provinciale en nationale titel bij de dertienjarigen in het veld, of al deze kampioenschappen dit jaar plaats vinden is nog koffiedik kijken. Mama Sandra Wille zet alles op een rijtje.

“De zomer verliep vreemd. Er werden heel wat wedstrijden geannuleerd. Er was ook geen school, dus sporten konden en deden ze. De eerste wegwedstrijd was in Hoepertingen en oh wee wat hadden ze zin om te fietsen! In zo goed als geen enkele categorie reden ze weg. Xander demarreerde en bleef weg met kompaan Jules Delcommune. Hij reed wegwedstrijden in juni waarin hij twee keer tweede en een keertje vierde werd. Daarna was het weer rusten geblazen door de annulatie van zijn wedstrijden. In augustus en september heeft hij twee mountainbikeraces gereden. Gezien de vele annulaties door de COVID-pandemie was dit de ideale zomer om eens van verschillende disciplines te proeven. Toch blijft zijn hart bij het veldrijden. Op de weg zijn de parcours vaak te plat, wil het peloton vaak niet echt koersen waardoor het op een massasprint komt. Daar is niet veel aan, ook al staat Xander zijn mannetje in de sprint”, wikt en weegt de aandachtige wielermoeder.

Bij het mountainbiken vindt de scholier van AA Drink – Young Lions wel een uitdaging. Hij startte zijn eerste wedstrijd in deze discipline op het zeer uitdagende parcours van de mijnterril van Beringen en reed ook in Venlo. In beide wedstrijden had hij pech met de startorde en op die single-track parcours is het moeilijk inhalen. Dat resulteerde in een achttiende plaats op 74 starters in Beringen en een zesde stek op 54 in Venlo.

“Fijn dat hij toch wat wedstrijden kan rijden, vingers kruisen dat het een mooi crossseizoen zal worden en dat de organisatoren er de moed blijven in houden! Hij start uiteraard op de Balenberg, de wedstrijd van zijn club. Of de kampioenschappen effectief doorgaan, is afwachten. Hij zou graag om titels strijden natuurlijk, maar moest het geannuleerd worden dan is dat voor iedereen zo. Ook op de weg dit jaar waren er geen provinciale kampioenschappen en behoudt hij zijn trui.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *