logo Casalina

Kaat Huyghe benieuwd naar tweedaagse Vermarc Cycling Project en PK tijdrijden

Kaat Huyghe benieuwd naar tweedaagse Vermarc Cycling Project en PK tijdrijden
Juniore Kaat Huyghe staat paraat voor de zomer

Binkomse juniore Kaat Huyghe (16) was in haar eerste competitieve jaar al succesvol op de weg in Haasrode. Over enkele dagen zet de tiener van het Brain² Olympia Tienen Cycling Team haar eerste stappen in het tijdrijden.

Op het Belgisch kampioenschap iets meer dan anderhalve maand geleden moest de eerstejaars van Brain² Olympia-Tienen nog leergeld betalen. Daar beet ze door en werd ze 41ste. Ze viel enkele weken geleden op training, gelukkig zonder erg.

“Natuurlijk was er de voorbije periode wat minder tijd om te trainen en te koersen door de examens. Nu het vakantie is, heb ik weer tijd voor trainingen. Ik heb dan ook nog enkele koersen in het vooruitzicht zoals de Tweedaagse van Vermarc Cycling Project van dit weekend en het PK op de weg eind augustus. Ik doe ook mee aan het PK tijdrijden in Hoksem (19/ 7). Ik ben enkele weken terug wel ten val gekomen, maar dit was zonder veel erg. Ik ben al zo goed als volledig hersteld.”

In Hoksem zal het haar eerste tijdrit worden

“Ik heb geen echte tijdritfiets, maar wel een opzetstuur speciaal daarvoor voorzien. Ik trainde er al een beetje op en ga alles geven, ik verwacht niet onmiddellijk een prestatie in de vorm van een podium, maar wie weet. Ik verwacht alleszins een warm provinciaal kampioenschap tegen de tijd.” Haar broers Stan en Gust Huyghe koersen bij de beloften in het Stageco CT.

In augustus zal ze normaal gezien een triatlon betwisten

“Ik ga in augustus waarschijnlijk ook nog eens deelnemen aan een triatlon, het staat nog niet precies vast waar en wanneer. Ik kijk er wel naar uit”, wist de Binkomse die de kleuren van Go Like Hell Scherpenheuvel verdedigt in deze zware sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *