logo Casalina

Juniore Kaat Huyghe en Fleur Goelen delen podium in Haasrode

Juniore Kaat Huyghe en Fleur Goelen delen podium in Haasrode
Vlnr Fleur Goelen en Kaat Huyghe

De vrouwelijke juniores en nieuwelinges hadden het niet onder de markt tussen de mannelijke nieuwelingen in Haasrode. Kaat Huyghe uit Binkom en Dijlespurtster Fleur Goelen kwamen onder hun beiden aan de start en reden een zware en warme wedstrijd bergop. Achteraf werden ze in de bloemetjes gezet, Hugyhe werd eerste voor Goelen die ridderlijk de nederlaag toegaf.

Junior Huyghe combineert triatlon bij Go Like Hell Scherpenheuvel en koersen bij Brain² Olympia Tienen.

“Ik ben sinds januari pas echt begonnen met koersen. Vorig jaar deed ik al aan triatlon en ik had zin om meer te fietsen en ook eens een koers te proberen. Ik heb ondertussen al aan één meisjeskoers meegedaan en uitgereden en heb ook al meerdere keren deel genomen aan nieuwelingenkoersen met de jongens. Dit is natuurlijk in de eerste plaats voor het plezier en voor verdere doelen bekijk ik het van koers tot koers. Ik combineer momenteel triatlon en koersen. Er staat qua plannen nog niets definitief vast, maar ik hoop deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon in Izegem (26/05) en het BK bij de vrouwelijke junioren (29/05).”

Nieuweling Fleur Goelen uit Rumst begon vorig seizoen met wielrennen bij de Dijlespurters.

“Ik ben net vijftien jaar geworden en ben in 2021 gestart met wielrennen, maar wel pas op het einde van het seizoen. Mijn doel is eigenlijk om school en wielrennen te kunnen blijven combineren. Wat ik exact in het wielrennen wil bereiken, dat maakt mij niet zoveel uit. Mijn doelen zijn vooral de koersen uitrijden en steeds wat vordering maken, maar het belangrijkste is dat het leuk blijft! Normaal koers ik volgend weekend ook, dat zou dan de Ronde van Vlaanderen worden, maar dat is nog niet voor de volle honderd procent zeker dat ik daar ga rijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *