logo Casalina

Juniorendriedaagse van Vermarc Sport doet Nieuwrode, Liedekerke en Schoonderbuken aan

Juniorendriedaagse van Vermarc Sport doet Nieuwrode, Liedekerke en Schoonderbuken aan
De Driedaagse GP Vermarc voor junioren brengt de renners zondag naar Schoonderbuken

Cycling Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant sloeg de handen in elkaar met het gekende Vermarc Sport uit Wezemaal. Vorig seizoen resulteerde dit al in het organiseren van de profkoers in en rond Wezemaal, deze koers kende deze jaargang een vervolg. Met de hulp van vele plaatselijke organisatoren en wielerclubs kunnen verschillende meerdaagse wielerwedstrijden in het Vlaams-Brabantse georganiseerd worden. Het project omvat ook de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant, de tweedaagse voor nieuwelingen in september in Nieuwrode en Rotselaar, een tweedaagse voor vrouwelijke jeugd in Landen en Tisselt in augustus en uiteraard ook de juniorendriedaagse die vandaag begint. Deze doet Nieuwrode, Liedekerke en Schoonderbuken aan.

Dit seizoen omvat het project veertienwedstrijddagen. Vandaag starten de junioren in Nieuwrode die 99 kilometers telt, deze begint ter hoogte van Café Klokhuis op het Dorp in Nieuwrode.

24 teams staan op de afspraak, daarbij uit eigen streek de AA Drink Young Lions, het Maes CT Glabbeek, Brain² Olympia Tienen, Royel Cureghem Sportief, WK Noord-West Brabant, het Young Cycling Talent Demer en Dijle en finaal de Vlaams-Brabantse provinciale selectie met daarbij Thomas Janssens, Ward Sluyts, Jasper Staal, Noa Bruninx, Sander Nion en tenslotte Dijlespurter Lino Bellens die in goede vorm verkeert.

De Wielervrienden uit Nieuwrode van voorzitter Jos Smets organiseren de openingsrit.

“Door de inspanningen van de vele sponsors, clubmedewerkers en de prima ondersteuning van gemeente Holsbeek zijn vlot van start gegaan als organisatie voor deze juniorendriedaagse. Sportief gezien zijn we zeer benieuwd of de vrijbuiters zullen zijn die er in deze openingseditie in slagen om een massaspurt te ontlopen”, aldus Jos Smets. Jasper Staal uit Holsbeek die uitkomt voor het Heist CT en in de provinciale selectie zal starten, wacht een mooie thuisetappe!

Op zaterdag 24 juli is Liedekerke met thuisrenner en veldrijder Dario Van Der Heyden aan de beurt. Wielerclub De Liedekerkse Pijl heeft al vele decennia routine en organiseerde lang de mythische Liedekerkse Pijl. De rit in en rondom Liedekerke telt 104 kilometer, de start is voorzien om 14.30 uur aan het voetbalterrein van VK Liedekerke gelegen op de Sportlaan in Liedekerke.

Plaatselijke favoriet en lid van de AA Drink – Young Lions Dario Van Der Heyden uit Liedekerke blikt kort vooruit.

“Ik zie die tweede rit tot nu toe goed zitten, ik en de ploeg willen zeker presteren. Ik denk dat de omloop wel meevalt en dat de wind ook niet al te stevig zal waaien, bij warm weer is het natuurlijk andere koek. Hopelijk valt dat mee. Ik vind deze juniorendriedaagse een heel leuk en geslaagd initiatief, daar komt nog bij dat de omloop letterlijk voor mijn deur ligt. Het is een onvervalste thuisrace voor mij, ik verwacht vooral veel familie die komt supporteren. Hopelijk kan ik ze wat laten zien”, wist een gemotiveerde crosser die de weg er graag bijneemt. De organisatie kreeg notabene het idee om deze etappe te organiseren door in contact te komen met de supportersclub van Dario Vander Heyden. Ook zijn dorpsgenoot Maarten Veyt uitkomende voor Royal Cureghem Sportief betwist er een onvervalste thuisrace!

Zoals elk jaar vindt er in Schoonderbuken op 25 juli om 14.30 uur de Grote Prijs Lesley Wyseur plaatsvinden. Het is dit seizoen de slotrit van driedaagse Grote Prijs Vermarc.

“Dit jaar zal een hele belevenis worden met 160 renners, volgwagens en alles wat daarbij hoort, sfeer gegarandeerd! De start wordt gegeven aan cafe Oud Schunnebroeck door plaatselijke wielerlegende Guido Van Calster en Lesley Wyseur. De renners rijden elf rondes met een lengte van 9.45 kilometer, samen goed voor 104 wedstrijdkilometers. Daarenboven ligt op de Oude Tiensestraat de bergprijs”, klonk het bij de organisatie.

Meer info over de wedstrijd op https://www.groteprijsvermarc.com/3-daagse-junioren

Naast de organisatie van de koers staat Vermarc Sport deze week voor ‘Jerseys for Charity’. Hiermee willen ze geld inzamelen door onder andere gesigneerde wielertruien en collector-items te veilen voor verschillende Belgische goede doelen. Onder andere Make a Wish, Plan international, Mug Heli West-Vlaanderen, Stal Moleneind en de slachtoffers van de overstromingen behoren tot de goede doelen. De veiling vindt plaats tussen 26 juli en 8 augustus. Meer info hieromtrent via www.groteprijsvermarc.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *