logo Casalina

Juniore Febe De Smedt sluit wegseizoen af met provinciale titel in Landen

Juniore Febe De Smedt sluit wegseizoen af met provinciale titel in Landen
Vlnr zilveren Laura Jacobs, kampioene De Smedt en bronzen Amber Van Laer

Liedekerkse juniore Febe De Smedt doet het prima in het veld, nu kreeg de entourage van de tiener van de AA Drink – Young Lions ook eens de gelegenheid om haar te zien presteren op de weg. Dat gebeurde het voorbije weekend in Tisselt en Landen, in die laatste Hagelandse gemeente veroverde ze ook de provinciale titel. Een ideale aanzet naar het veldritseizoen toe!

“Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten van resultaten in de tweedaagse van het Vermarc Cycling Project. Dit omdat we vrijdag terugkwamen van onze teamstage in de Ardennen, maar ik wist ook dat ik al een goed wegseizoen gereden had. Vooraf wist ik dat ik voor de blauwe trui als beste Vlaams-Brabantse juniore kon gaan en in Tisselt zat ik dan nog met één meisje samen in het peloton voor de trui te strijden, dus moest ik meesprinten. Ik kwam wel van veel te ver voor een overall prima resultaat, waarover ik wel wat teleurgesteld ben, maar ik had dan toch nog de blauwe trui”, blikte ze terug op haar wedervaren. “In Landen was het provinciaal kampioenschap. Dit parcour was ook al veel meer mijn ding door het klimmen. In deze omloop had de organisatie veel tijd gestoken, het was heel mooi uitgetekend vond ik zeker omdat het een lastige ronde was. Na de bochten steeds optrekken ligt een veldrijder zoals mij ook wel. Doordat ik de dag voordien in Tisselt teleurgesteld was, wou ik voor een goed resultaat gaan. Ik zat goed vooraan, en werd in de sprint nog twaalfde overall. Het is wel een mooie afsluiter van mijn wegseizoen met deze titel, nu kan ik mij op het veldrijden richten.”

Febe De Smedt en haar entourage sloten het wegseizoen prima af
Febe De Smedt en haar entourage sloten het wegseizoen prima af

De Smedt begint op zaterdag 4 september in het Nederlandse Mechelen aan haar veldritseizoen, daags nadien volgt De Moedige Veldrijder in Kessel. “In het eerste weekend doe ik eens een dubbel, maar daarna is het één cross per weekend”, benadrukt ze.

In de provinciale titelstrijd in Landen belandden nog twee meiden van het Maes – CT Glabbeek op het podium. Dat waren Laura Jacobs uit Holsbeek die het zilver pakte en Amber Van Laer uit Wilsele, die met brons aan de haal ging.

“Ik ben blij dat ik de zilveren medaille mee naar huis heb kunnen nemen zeker. Dit omdat ik nog maar één jaar echt bezig ben met koersen. Dus hopelijk blijft het niet bij deze ene en komen er in de toekomst nog medailles bij”, droomt Laura Jacobs luidop.

“Ik ben eigenlijk wel een beetje verrast omtrent mijn prestaties van het voorbije weekend op de tweedaagse van Vermarc. Dit is mijn eerste seizoen als wielrenster. Ik heb dit jaar daardoor al wat minder koersen gereden en dit is dan zeker een grote motivatie om door te blijven gaan en elk weekend alles te geven op de koersen”, reageerde de gemotiveerde Van Laer die brons veroverde. “Ik wou ook nog graag het Maes – CT Glabbeek bedanken voor de goede begeleiding”, besluit ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *