logo Casalina

Juniore Febe De Smedt greep naast de provinciale veldrittitel

Juniore Febe De Smedt greep naast de provinciale veldrittitel
Febe De Smedt zal flink wat modder vinden in Baal

Liedekerkse wielrenster Febe De Smedt realiseerde een prima start in de Ravestein Parkcross in Hever. Het zag er lang naar uit dat de tiener van de AA Drink – Young Lions onderweg was naar de provinciale juniorentitel. Echter bij het ingaan van de voorlaatste ronde moest ze concurrente Dina Boels laten gaan. Achteraf had ze het over een offday, in de wereldbeker in het Tsjechische Tabor had ze daar ook al eens last van.

De Smedt dook als eerste het veld in, half cross kwam Boels bij haar en in de voorlaatste ronde moest de Liedekerkste eraf.

“Ondanks een degelijke start moest ik vast stellen dat er eigenlijk niets verliep zoals ik wou. Over dat provinciaal kampioenschap in Hever kan ik achteraf bekeken niet enorm veel vertellen. Ik weet enkel en alleen dat ik een heel heel slechte dag had, net zoals in de wereldbeker in Tábor het geval was. Dat overkwam me eveneens op het Europese kampioenschap in Nederland, wat teleurstellend is”, blikte de De Smedt terug die eerder tijdens het voorbije seizoen de provinciale tijdrit- en titel op de weg veroverde. Het kan de komende weken enkel
beter verlopen voor de prima renster uit het Pajottenland! Dit weekend last ze wat rust in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *