logo Casalina

Junior Seppe Van Den Boer wint solo in Koningshooikt

Junior Seppe Van Den Boer wint solo in Koningshooikt
Broers Seppe (l) en Arthur Van Den Boer

Zoals in de voorafgaande crossen in de vierde manche van de Oxyclean CX crossen kwam de winnaar solo over de meet van een snelle maar behoorlijk zware omloop. Bij de junioren koos Seppe Van Den Boer, in navolging van broer en eerstejaarsnieuweling Arthur, al snel voor het offensief en dat loonde!

Met 49 junioren doken ze de omloop op. Na twee rondes reed Van Den Boer aan de leiding, een positie die hij niet meer afstond. Achter hem maakte een trio verwoed jacht op hem, dat waren Rune Jacobs uit Muizen, Damon Bellon uit Sinaai en Miles Gevaert uit Kuurne. Daarna kwamen Sprangers en Huysmans eraan. Met nog drie van de zeven lussen af te leggen breidde Van Den Boer de voorsprong uit, het trio achter hem bleef samen, Sprangers, Dhondt, de Deen Nielsen en D’Houst waren de vier crossers die daarachter streden om top vijf. Finaal won Van Den Boer het. In de slotronde ontdeed Gevaert zich nog van Jacobs in de strijd om plaats twee.

“Het is nog maar mijn eerste zege en mijn tweede podium van het seizoen. Ik ben blij met deze eerste winst. Zeker nadat broer Arthur hier al won, was ik gebrand om te winnen. Ik vond hier een rondje dat me prima lag. Volgend weekend waag ik mijn kans in Wuustwezel”, reageerde de eerste van de AA Drink-Young Lions.

Het juniorenpodium vlnr tweede Gevaert, winnaar Van Den Boer en derde Jacobs
                                                                 Het juniorenpodium vlnr tweede Gevaert, winnaar Van Den Boer en derde Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *