logo Casalina

Junior Rune Jacobs pakt allereerste zege ooit in avondkoers Geetbets

Junior Rune Jacobs pakt allereerste zege ooit in avondkoers Geetbets
Rune Jacobs pakte zijn allereerste zege ooit in Geetbets

Rune Jacobs uit Muizen won de avondkoers voor junioren in Geetbets. Aanvankelijk was de tiener van het Van Moer Logistics Cycling Team onderweg met de Limburger Jorben Polus, maar die kreeg bergop krampen. Daardoor moest de jongeman uit het Mechelse anderhalve ronde alleen verder, maar hij rondde dit met succes af en iets meer dan een halve minuut bonus zegevierde hij.

47 deelnemers stonden paraat voor de veertiende editie van de Grote Geteprijs in Geetbets, ze moesten 11 lussen van 7,2 kilometer afleggen

Al vanaf de openingsronde vielen er slag om slinger aanvallen te noteren., onder andere Lucas Van Hove uit Noorderwijk, Maxime Ceccato, de Nederlander Daan Van Oirschot, Viktor Vangrunderbeek uit Leefdaal en Stef Daniels uit Budingen versnelden. Die laatste werd snel opgeslokt door het peloton net zoals de rest trouwens. Ook Tijl Swennen uit Grote-Brogel poogde het een lus solo, maar meer dan elf tellen kreeg hij niet. Daniels en Arjen Vanderbruggen uit Zoutleeuw bepaalden het tempo vooraan in de achtervolging.

Iets voor halfweg reden streekrenner Yarne Nulens en Limburgs kampioen Björn Vansimpsen aan de leiding, ze kregen maximaal 15 tellen. Vooral het Leefdaalse Cannibal Team zat hiervoor iets tussen. In de achtste ronde was het de beurt aan het duo Polus-Jacobs. Met nog anderhalve lus te gaan haakte Polus af en kon Jacobs soleren naar zijn allereerste zege ooit in zijn carrière op twaalf jaar tijd, en of hij gelukkig was! Baptiste Snoeks won de massaspurt om plaats twee voor Robbe Geudens uit Geel, de Nederlander Casper Noorloos, Swennen, Loïs Paul uit Ramsel. Onderweg had Niel Meulemans uit Tielt-Winge bijna tien keer versneld, maar niemand gunde hem een meter. Hij werd finaal 27ste en baalde.

Rune Jacobs was enorm blij met zijn zege

“Ik ben erin beginnen geloven toen de volgwagen in koers me doorgaf dat ik één minuut voorsprong had, toen hield ik het voor mogelijk. Het was de eerste keer op twaalf jaar tijd dat ik kon winnen. In die periode ben ik daar altijd in blijven geloven, ik gaf nooit op en nu was het prijs. Ik ben hier enorm blij mee, er gaan veel emoties in me om”, wist de dolgelukkige winnaar wiens volgende koers zondag volgt in Ieper.

Winnaar Rune Jacobs uit Muizen genoot van zijn huldigingsceremonie
Winnaar Rune Jacobs uit Muizen genoot van zijn huldigingsceremonie

Thuisrenner Yarne Nulens uit Kortenaken reed bijna twee rondes voor het peloton uit met Björn Vansimpsen

Het duo verzamelde maximaal 20 tellen. Ze moesten zich iets voor halfweg koers gewonnen geven. Hij werd notabene in eigen dorp teruggenomen door de grote groep.

“Vansimpsen reed in de vijfde ronde op de klim weg. Ik zag dat de rest niet reageerde en besefte dat dit een belangrijk moment kon zijn. Het was een provinciaal kampioen die bij het sterke team van Acrog zat, in die vlucht zat potentieel. Ik vroeg aan enkele ploegmaats om zich even op kop van het peloton te zetten, maar die moesten naar adem happen. Ik ging er dan zelf achteraan. We waren iets meer dan anderhalve ronde weg en ik had er even goede hoop in. Toen het helde trok het peloton goed door en daarna werd ik gegrepen in eigen dorp. Ik wil ploegmaat Jaro Dresselaers nog bedanken voor de bergen werk die hij voor me verzette”, blikte Nulens dankbaar terug. “In de spurt om plaats twee zat ik goed tot op 500 meter van de streep. Ik kwam vanaf dan in de wind te zitten en vanaf alle kanten kwamen ze dan langs me heen gereden. Er zat nog eventueel een podium in, maar door de mindere laatste meters ging die mogelijkheid verloren”, reageerde de aanvaller in eigen streek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *