Q8 tempo oil banner

 

Junior Dries Verstappen op één na beste in klimkoers Herbeumont

Junior Dries Verstappen op één na beste in klimkoers Herbeumont
Dries Verstappen volgt in het peloton Foto: Febe De Smedt

Zoals we van hem verwacht hadden, liet junior Dries Verstappen uit Wezemaal bergop flink van zich spreken. De ranke klimmer van het Maes – CT Glabbeek nam het initiatief in de klimkoers in het Luxemburgse Herbeumont. Diep in de finale moest hij winnaar Alec Segaert laten gaan, zijn tweede plaats betekende een flinke opkikker nadat het vorige seizoen minder liep.

Voordien werd Verstappen al twee keer vierde, in Romsée en in Kortenaken-Stok.

“Enkele weken terug ben ik eindelijk kunnen beginnen aan mijn seizoen. Ik reed al twee kermiskoersen en werd eveneens twee keer vierde op parcours die me niet echt lagen. Ik voelde dat het gevoel in orde was en dat ik klaar was voor het eerste doel van het ingekorte seizoen, Herbeumont. De wedstrijd verliep aanvankelijk nogal saai. Er waren weinig aanvalspogingen en het tempo lag niet enorm hoog. Na vijftig kilometer slaagde ik erin om een succesvolle aanval te plaatsen en dit op de uitloper van een zware klim. Even later kwam Segaert me vergezellen en onze samenwerking verliep vlekkeloos. Op de laatste klim, op ongeveer vijf kilometer van de meet, moest ik het onderspit delven en ik rolde als tweede over de meet. Voor mij is dit toch wel een grote opsteker na mijn mindere seizoen vorig jaar”, vertelde de tiener die recentelijk van Keerbergen naar Wezemaal verhuisde.

Deze zondag zal Verstappen deel nemen aan het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden in Borlo en volgende week vertrekt naar Frankrijk voor een vijfdaagse, de Tour de Valromey.

“Ik weet niet goed wat ik moet verwachten aangezien dat ik nog nooit zo’n lange en zware klimmen opgefietst ben, maar ik heb zeker vertrouwen gekregen na het goede gevoel in Herbeumont. We zien wel wat er gebeurd, de truien zullen wel voor Cian Uijtdebroecks zijn. Ik zal proberen mee te gaan waar mogelijk.”

De Vlaams-Brabanders deden het niet slecht in Herbeumont, het Cannibalduo Vlad Van Mechelen en Lukas Vanderlinden bereikte als vijfde en zevende de meet. Stijn Degeest uit Hoeleden kwam als tiende binnen.

 

Geef een reactie