logo Casalina

Jules Mathieux wilt opnieuw veel winnen, hij begint ermee in Haasrode

Jules Mathieux wilt opnieuw veel winnen, hij begint ermee in Haasrode
De start bij de twaalfjarige aspiranten in Haasrode

Bij de twaalfjarige aspiranten in Haasrode ging de zegeruiker naar Jules Mathieux uit het Naamse Suarlée. Thomas Ilsbroux uit Herk-de-Stad overschreed als tweede de meet net voor derde Lowie Paulus uit Bierbeek.

Tien lussen van twee kilometer brachten een wedstrijd van twintig kilometer met zich mee voor de twaalfjarige aspiranten. Er gingen 23 deelnemers van start in een organisatie van WTC De Natuurvrienden Haasrode.

Op het einde van de openingsronde testte latere winnaar Mathieux al eens de benen van de concurrentie met een aanval. De ronde nadien hetzelfde wedstrijdbeeld, de leider werd van nabij gevolgd door Dijlespurter Seppe Carly uit Mechelen. Ook in ronde drie zit Mathieux op kop, de troepen van Brain² Olympia Tienen schoven naar de top vijf met name Lenn Smets uit Boutersem, Lowie Paulus en Loïc Abs uit Grez-Doiceau.

Gaandeweg werd het peloton kleiner.

Langs de andere kant, verschillende renners die een slechte start namen kwamen weer korter bij. Boudewijn Vranckx uit Kessel-Lo liet zich bij de start ietwat verrassen, maar ging in de slotfase nog een handvol anderen voorbij om dertiende te worden. Met nog vier lussen te gaan trekt Smets de kop van de groep. Dat hield hij even vol. In de slotmeters kwam Mathieux uit het pak naar voren en ging hij Ilsbroux en Paulus vooraf. Abs, Carly en Lasse Van Steenbergen uit Kampenhout vervolledigden de top zes.

Vlnr tweede Ilsbroux, winnaar Mathieux en derde Paulus
Vlnr tweede Ilsbroux, winnaar Mathieux en derde Paulus

“Ik geloofde op voorhand vol in de overwinning. Het klopt dat ik veel heb gegeven onderweg. Ik had aan de finish nog meer dan genoeg energie in de benen om het af te maken. Ik ben blij met mijn eerste seizoenssucces”, reageerde de tiener van Team Geo-Therm Carbonbike Marchovelette. Mathieux koerst al vier jaar en won vorig seizoen 25 van zijn 28 wedstrijden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *