Q8 tempo oil banner

 

Joren Segers klopt thuisrenner Len Dejonghe in Nieuwrode om zege

Joren Segers klopt thuisrenner Len Dejonghe in Nieuwrode om zege
Joren Segers neemt in de spurt de maat van Len Dejonghe

Joren Segers uit Wechelderzande schreef de Grote Prijs Café Klokhuis in Nieuwrode op zijn naam. Met nog drie rondes af te leggen ontstond de kopgroep van zes waaruit de winnaar zou voortkomen. Tweede en thuisrenner Len Dejonghe werd op de meet met amper een half wiel geklopt. Vinny Bzdenga mocht als derde het podium op. Bij de elites 3 werd Seppe Galicia uit Tremelo provinciaal kampioen, bij de masters A was Joris Verheyden uit Sint-Pieters-Rode de primus.

De organiserende Wielervrienden Nieuwrode mochten 119 deelnemers ontvangen voor hun open PK dat elf lussen van negen kilometer omvatte.

De wedstrijd begon met een moment van ingetogenheid voor de overleden veldrijdster Jolien Verschueren (31). Na één doorkomst over de meet was het peloton nog gesloten, Verheyden overschreed als eerste de meet. Kort daarna reden de eerste vluchters weg, dat waren Gysemans, Scherpenbergh, De Raedt en Lavreysen, ze kregen een kleine honderd meter bonus. De ronde nadien was het de beurt aan Bzdenga, Ruben Cumps uit Herent en Jordens om het peloton te proberen verrassen. Ter hoogte van Sint-Pieters-Rode bedroeg hun voorsprong 23 tellen, maar iets meer dan een ronde later was hun spreekwoordelijke kaars uit. Ook Theuws, Nico Janssens uit Tielt-Winge, Vermaelen en De Vos probeerden het eveneens zonder succes.

In de vierde ronde kreeg de vierde die de lijn overschreed drie barbecueribbetjes aangeboden door dakwerken Dubois. Dat was Verheyden die dus nog iets anders dan een provinciale trui overhield aan zijn wedstrijd. Met nog zes rondjes in de aanslag voelden Cumps, De Schutter, Glenn Verbeeck uit Tremelo, Bzdenga en Deckers het kriebelen in de benen. Het peloton keek aan tegen een achterstand van 28 tellen, maar overbrugde deze al snel. Dejonghe probeerde enkele kilometers nadien te versnellen op kop van de grote groep, Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo reageerde gevat. In de finale werd er nog gevallen achteraan het peloton, minstens vijf renners moesten hierdoor de race verlaten. Jorre Rentmeesters uit Kessel-Lo moest de race verlaten met mechanische pech.

In ronde acht reden vijf renners weg , dat waren opnieuw Verbeeck en Bzdenga, Dejonghe, Godfroid en de Limburger Porco. Achter dit kwintet reageerden Segers, Jarne Castermans uit Tremelo, Cumps, De Witte en Sluydts op de uitval. Enkel Segers kon de kloof nog overbruggen. Vooraan zaten ze niet stil en zagen ze hun voorsprong naar meer dan een halve minuut evolueren. Aan de meet waren Segers en Dejonghe overduidelijk de snelsten, het verschil was miniem. Porco was vierde, Godfroid vijfde en veldrijder Verbeeck zesde. Kiano Brusseleers uit Nossegem, Ponsaerts en Feddrik Lauwens uit Everberg kwamen respectievelijk als negende, twaalfde en veertiende over de streep.

De reacties van de elites 3 en masters en de constitutie van hun podia, leest u morgen op dit medium!

Geef een reactie