logo Casalina

Jonas Cornelis bezegelt zijn seizoen met BK in Lokeren

Jonas Cornelis bezegelt zijn seizoen met BK in Lokeren
Jonas Cornelis (witte helm, blauwe schoenen) centraal in beeld

Het Belgisch kampioenschap bij de elite z/c van deze zaterdag is voor Jonas Cornelis uit Kessel-Lo het laatste hoofdstuk van een allerminst speciaal seizoen. In Lokeren wil de twintiger van VP Consulting-Prorace koersen voor wat hij waard is. Zijn beste vorm heeft hij jammer genoeg net niet meer in de benen.

Cornelis vreest voor een zenuwachtig koersverloop op de Oost-Vlaamse kasseien.

“Het is de laatste wedstrijd van een raar seizoen, waarin veel doelen zijn weggevallen. Eénmaal de competitie terug op gang kwam, was het moeilijk om een goed ritme te vinden door het relatief laag aantal wedstrijden en de blijkbaar daarbijhorende inschrijvingsmoeilijkheden. Ik hoop me tijdens de titeltrijd te kunnen tonen, al is de conditie niet meer wat die enkele maanden geleden was. Het is een parcours met veel kasseien waardoor er gegarandeerd nerveus en gevaarlijk zal gereden worden. Ik zal blij zijn als ik nadien het gevoel ervaar dat ik er alles heb kunnen uithalen wat erin zat en dat ik hopelijk geen pech mag onderbinden onderweg. De omloop zelf ken ik niet enorm goed, gezien het eigenlijk een kant van het land is waar ik niet bijzonder veel kom”, wist Cornelis die ook volgend jaar zijn VP Consulting-Prorace trouw zal blijven.

Hij vreest dat covid 19 nog even zijn schaduw zal blijven werpen op het sportlandschap.

“Deze hele situatie gaat sowieso ook nog gevolgen hebben op de wedstrijden in het komende voorjaar. Ook naar organisaties toe vrees ik dat er velen de handdoek zullen smijten, er heerst veel onduidelijkheid”, besluit Cornelis die

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *