logo Casalina

Joffrey Wouters na Europees ook wereldkampioen BMX bij de men 25-29

Joffrey Wouters na Europees ook wereldkampioen BMX bij de men 25-29
Vlnr de achtste tot en met winnaar Joffrey Wouters

Na zijn Europese titel een maand geleden kon Joffrey Wouters uit Zoerle-Parwijs voor het eerst zijn plaats opeisen in een WK-finale in Frankrijk. Het avontuur van de biker van het BMX Dennenteam Keerbergen eindigde met een knaller in de vorm van een wereldtitel. Robbe Verschueren uit Putte werd 8ste van de wereld bij de cruisers 17/24.

Wouters verhuisde onlangs van Houtvenne naar Zoerle-Parwijs en is boekhouder

“Het zijn twee tegengestelden de job en de sport en dat is maar goed zo”, opende Wouters. “De concurrentie op het EK en WK waren niet zo enorm verschillend behalve enkele bikers van het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent. Van de Fransen wisten we niets, ze hadden geen Europese rondes betwist en opeens stonden ze daar om te presteren in hun thuisland. Eén van hen werd derde in mijn race”, herinnerde Joffrey zich.

De finaledag begon vroeg en duurde lang

“Ik stond op om zes uur, wat pittig was voor mij. Ik dwong mezelf om veel te eten, want op dit op dat moment doen. Daar heb ik het niet makkelijk mee. De eerste reeks verliep vrij vlot, net zoals de kwartfinales. In de halve finale was mijn start barslecht, gelukkig kon ik nog opschuiven naar de top drie en pakte ik tot mijn grote opluchting de WK-finale. Dat was de eerste keer dat dit me lukte op twintig jaar BMX. In de finale was het alles of niets”, wist de biker in vorm. “Mijn start was nog nooit zo goed en die kwam er op het perfecte moment. Ik nam souverein de leiding en keek amper nog om, enkel op het slotbergje. Toen wist ik dat het binnen was. Ik ben blij dat ik hierdoor met het nummer één mag rondrijden op mijn wedstrijden.”

Binnenkort mag Wouters in het Keerbergen rondrijden en wel op de zesde manche van de Flanders Series op zondag 14 augustus, dat daags na zijn 26ste verjaardag. De ideale gelegenheid voor de spreekwoordelijke kers op de taart!

Robbe Verschueren werd eerder al eveneens Europees kampioen, maar kende geen meeval op het WK. Hij werd achtste bij de cruisers 17/24. Hij zat vooraan in het pak, maar had pech bij het nemen van de eerste bocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *