logo Casalina

Jetze Van Campenhout zal A- met B-crossen afwisselen

Jetze Van Campenhout zal A- met B-crossen afwisselen
Jetze Van Campenhout op zijn teamvoorstelling

Belofte Jetze Van Campenhout heeft allesbehalve een makkelijk jaar achter de rug. Door corona moest hij zich als eerstejaars al met de profs meten, hij had tijdens de voorbereiding last van de amandelen en ook rugpijn durfde af en toe de kop opsteken. Gelukkig is de voorlopig jongste van het Deschacht – Hens – Maes CX Team klaar om dit weekend zijn seizoen aan te vatten in de Oxycleancross van Wiekevorst.

Van Campenhout geeft een bondige analyse van de opgelopen fysieke problemen.

“Hopelijk behoren die rugproblemen tot het verleden. Vorige winter werd ik als eerstejaars tussen de profs gesmeten. De wedstrijden waren behoorlijk zwaar en volgden elkaar te snel op, zo raakte mijn onderrug overbelast. Vorig jaar was een weggesmeten jaar, ik heb niet kunnen laten zien wat ik kon, maar dat is geen schande. Ik trek nu drie keer per week naar de kinesist om mijn rug stabieler te krijgen”, opent Jetze. “Ik had de voorbije zomer nog ontstoken amandelen waardoor ik drie weken moest plat liggen, zo heb ik veel competitie op de weg gemist ter voorbereiding wat nog komen moest.”

Van zijn komende zeventien wedstrijden tot begin 2022, zijn er twaalf B-crossen.

“Dat was een bewuste keuze om te kunnen groeien. Indien er A-crossen zijn met afzonderlijke beloftenraces, dan start ik daar uiteraard. Ik piek niet naar bepaalde wedstrijden, elke cross is een doel op zich. Ik wil nog zoveel mogelijk leren in dit ervaren team”, aldus de jongeman die met fierheid de kleuren van het Deschacht – Hens – Maes CX Team verdedigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *