logo Casalina

Jetze Van Campenhout benieuwd naar beloftenjaar

Jetze Van Campenhout benieuwd naar beloftenjaar
Foto met dank aan Marnick Vankevelaer

Huidige tweedejaarsjunior Jetze Van Campenhout (18) uit Kapelle-op-den-Bos stapte voorbije zomer over naar het Leuvense Group Hens – Containers Maes Cycling Team. Hij tekende een contract tot einde 2021. De tiener reed tot voor kort voor het Callant-Pauwels Sauzen Cycling Team van Jurgen Mettepenningen. Na een prima winter blikt hij vooruit naar een nieuwe categorie te midden van de “grote jongens”.

In zijn laatste juniorenseizoen in het veld reeg hij op een bepaald moment de goede uitslagen aan elkaar. De uitschieters zijn een vierde plaats op het Europese kampioenschap in het veld in het Italiaanse Silvelle, zeges in de Kasteelcross in Zonnebeke, Bredene, Essen en Knesselare, vaak in het gezelschap van de grote namen.

Deze zomer reed hij met Group Hens – Containers Maes op de weg, begin september wordt hij officieel belofte in het veld. Van Campenhout is al de vijfde Vlaams-Brabander in de ploeg naast profs Lander Loockx, Vincent Baestaens, elite z/c Jarne Castermans en belofte Len Dejonghe. Enkele maanden geleden trokken de formatie van Tom Meeusen ook al Daan Soete aan.

De voorbije periode reed hij op weg enkele koersen ter voorbereiding op zijn veldritseizoen. Zo was hij bijvoorbeeld actief op het circuit van Zolder, Kerniel en Glabbeek.

 “Ik reed enkele wegwedstrijden rijden, maar op dat domein had ik geen uitgesproken ambities. Het is de bedoeling om gezond  te blijven naar de start van het veldritseizoen toe. Ieder jaar kijk ik uit naar de eerste wedstrijd van het nieuwe veldritseizoen, dat is nu niet anders. Alleen zal het dit jaar toch net dat tikkeltje extra speciaal zijn.”

Komend seizoen heeft Jetze niets te bewijzen. Hij krijgt van zijn nieuwe formatie ook alle kansen om rustig verder te groeien in zijn carrière. “Ik weet dat het mijn moeilijkste seizoen zal worden. Het team geeft mij alle vrijheid die ik nodig heb. Zij zullen mij met raad en daad bijstaan. Ik hoop om opnieuw een goede stap te zetten in mijn nog prille carrière. Hopelijk kan ik het mijn tegenstanders moeilijk maken en progressie maken.”

Jetze betwist zijn eerste cyclocross over een kleine tien dagen in Herentals.