logo Casalina

Jeroen Vercammen pakt eerste seizoenszege na hete en geanimeerde versie van de Lindense avondkoers

Jeroen Vercammen pakt eerste seizoenszege na hete en geanimeerde versie van de Lindense avondkoers
Vercammen soleert naar winst in Linden Foto www.facebook.comchrismarctel

Jeroen Vercammen uit Waarloos was in de slotfase de beste van een groepje van vijf in het hete Linden. Hij snelde in de laatste hectometers weg van de rest en verwees de snelle Timothy Stevens naar plaats twee en Wesley van Dyck naar plaats drie. Sander Rietjens en Han Devos die ook meezaten werden respectievelijk vierde en vijfde. Het was voor Vercammen de eerste seizoenszege.

WSC De Lindense wielervrienden zagen 83 deelnemers aan de start van deze zware koers verschijnen, deze bestond uit 12 lussen van 9,1 kilometer, in totaal 109,2 kilometer.

Aan deelnemers uit andere disciplines geen gebrek in Linden: zo reed meervoudig wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn uit Herent in de kleuren van Team Siktivity naar plaats zeventien. Belgisch beloftenkampioen mountainbike Lukas Malezsewski uit Everberg won de pelotonspurt. Veldrijders Lukas Vanderlinden uit Neerijse en Diether Sweeck waren er eveneens aan zet. Ook plaatselijke renner Linus Turcksin uit Lubbeek ging even in het offensief.

De start van de wedstrijd aan De Witpen in Linden
De start van de wedstrijd aan De Witpen in Linden
Een deel van de starters in de Gemeentestraat in Linden
Een deel van de starters in de Gemeentestraat in Linden

Deze Ereprijs Van Oversteyns begon minder met een zware valpartij

In de openingsronde kwam Robert Guillaume uit Grez-Doiceau zwaar ten val: hij brak zijn sleutelbeen en liep verwondingen aan de schouder op. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Snel daarna een aanval met negen, daarbij crosser Lukas Vanderlinden uit Neerijse, Jorre Debaeler uit Halen, Jarno Jordens uit Rillaar, Rick Wouters uit Begijnendijk, dan al Timothy Stevens uit Borgloon en ploegmaat bij ODB Vinny Bzdenga uit Opglabbeek, Simon De Ridder uit Everberg die het meermaals probeerde én de Oekraïeren Maksim Vasyliev. Vele gingen en velen werden gegrepen. In de derde lus volgde de algemene hergroepering.

In lus vier ondanks de hitte de volgende aanval met 17 vrijbuiters met daarbij onder meer een bedrijvige Debaele, John De Schutter uit Lummen, De Ridder, Bzdenga, de Ier Adam Kelly, Raf Vermeeren uit Sint-Kruis-Winkel, Wesley van Dyck uit Asper en de Nieuw-Zeelander Guy Yarrell. Uit dat gezelschap scheidde zich een kwartet af bestaande uit Jef Knevels uit Neerpelt, De Schutter, Han Devos en andermaal Jordens. Ze verzamelden een kleine 25 tellen. Halfweg volgde een samensmelting met de grote groep. Kort daarna versnelde Bzdenga in de aanloop van de helling van de Houwaartstraat van nabij gevolgd door Vercammen, Michiel Broes uit Averbode, van Dyck, Tim Coppens uit Affligem en Niels Van Dyck uit Londerzeel. Het peloton liet niet begaan. In de richting van Kessel-Lo dook de snelheid niet zelden boven de zestig kilometer per uur.

Vanaf de achtste ronde werd stelselmatig een kopgroep gevormd die uiteindelijk 27 renners sterk zal zijn, Debaele en Kobe Godts uit Herent misten net de decisieve vlucht. Malezsewski had een zwak moment toen ze ontsnapten. De leiders bestonden uit Vercammen, Stevens, Van Dyck, Rietjens, Devos, Bzdenga, Vasyliev, Coppens, Dag Verbeeck uit Wilsele, thuisfavoriet Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo, Axel Lavreysen uit Lommel, Broes, Adam, Knevels, De Ridder, Jean-Pierre Weerts uit Bastenaken, Odeyn, Jelle Vanton uit Overijse, Ward Van Laer uit Kasterlee, de Nederlander Stefan Cohnen, Van Dyck, De Schutter en Sweeck. De groep dunde uit in de voorlaatste ronde en we kwamen tot vijf leiders die er drie werden, Vercammen trok aan het langste eind.

In de slotfase werd De Schutter gestoken door een wesp. Na een zware allergische reactie werd hij naar het ziekenhuis in Tienen overgebracht. Een spuit bracht soelaas en de enorme zwelling verdween.

Je kan hier nog verschillende reacties lezen.

De Oekraïener Maksim Vasyliev reed een mooie koers in Linden, hij werd zevende
De Oekraïener Maksim Vasyliev reed een mooie koers in Linden, hij werd zevende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *