logo Casalina

Jens Hendrickx wil zich ontwikkelen als klimmer

Jens Hendrickx wil zich ontwikkelen als klimmer
Jens Hendrickx op stage op de Mont Ventoux

Na een minder seizoen als eerstejaarsjunior stapt Jens Hendrickx (17) uit Bunsbeek over naar het Acrog-Tormans Cycling Team. Door twee vallen, pech en uiteraard de coronacrisis kon hij maar vijf keer een resultaat laten optekenen. Hij ambieert om in 2021 enkele rondjes te rijden, maar uiteraard moet Jens zich eerst in de kijker rijden.

Hij begon bij het CT Glabbeek-Maes als tweedejaarsaspirant.

“Dat was toen nog voor het plezier, ik ben pas echt beginnen met koersen rijden als veertienjarige aspirant. Na vijf jaar bij hen ga ik over naar Acrog-Tormans. Ik zal altijd met een glimlach terugdenken aan het CT Glabbeek-Maes; ik heb er vele mooie momenten beleefd en veel vriendschappen aan overgehouden.”

Hendrickx rijdt graag bergop.

“Bij het CT Glabbeek zeiden ze me dat ik elk seizoen progressie maakte en nooit echt bleef hangen en ik voel ook vanmezelf dat ik elk jaar een stap vooruit zet. Ik begin nu me wat sterker te voelen en ik voel dat ik mee kan met de sterke jongens, alleen moet ik soms wat werken aan mijn koersinzicht”, vertelt de Hagelander.

2020 was een seizoen om snel te vergeten voor Jens.

“Ik ging nochtans vol goede moed begin juli op stage naar de Mont Ventoux. In mijn vijfde koers eind juli in het criterium in het Oost-Vlaamse Landskouter ben ik zwaar gevallen in de slotronde. Ik was verschillende weken out door zware schaafwonden en een hersenschudding. Bij de val zelf heb ik enkele keren het bewustzijn verloren. Ze hebben me met de ziekenwagen naar de meet gebracht. Half augustus heb ik opnieuw geprobeerd, maar het was moeilijk om ergens te starten door de coronacrisis en het beperkt aantal inschrijvingen als gevolg. Ik ben daarna in een koers gevallen omdat ik niet meer kon uitwijken voor de eerste rij van het peloton die tegen de vlakte ging. Kortom ik heb een heel ongelukkig seizoen achter de rug.

Bij Acrog-Tormans wil hij het graag op buitenlandse wegen proberen.

“Ik wou graag als belofte bij hen rijden. Door nog een juniorenjaar bij hen door te brengen zouden ze mij al beter kennen. Ze pakken alles ook heel professioneel aan, het ziet er mij een goed team uit met een prima begeleiding.”Ik heb de mogelijkheid om een heel uitgebreid koersseizoen te rijden. Ik zou graag wat buitenlandse rondes rijden met bergjes. Ik wil mijn progressie voortzetten en zeker mijn mannetje kunnen staan in de koersen en mij laten opmerken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *