logo Casalina

Jarne Vandersteen pakt uit met zege en tweede plaats op wereldbeker eliminator mountainbike in Leuven

Jarne Vandersteen pakt uit met zege en tweede plaats op wereldbeker eliminator mountainbike in Leuven
Jarne Vandersteen heeft oog voor de camera na de zege in Leuven

In de wereldbeker eliminator mountainbike in Leuven was het één keer enorm prijs en één keer bijna voor Jarne Vandersteen (20) uit Pepingen. In de eerste proef met meerdere voorrondes werd Vandersteen tweede na Franse wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier. In de afsluitende shorttrack, alles geven met een kleine dertig bikers, op tien minuten tijd zette Vandersteen de puntjes op de i en won hij.

Vandersteen pakte met zijn twee succesvolle races in totaal dertig UCI-punten.

“Ik ben heel blij met deze prestaties”, opende Vandersteen uitgelaten. “Misschien als ik echt in de finale van de eliminator als tweede of derde kan beginnen in de sprint, kan ik misschien wel winnen. Dat vormde wel een groot risico vond ik. Zeker omdat er wereldbekers binnenkort aankomen zoals die in het Zwitserse Lenzerheide komend weekend. Na de eliminator stond ik zonder verwachtingen aan de start had ik zelfs niet meer opgewarmd. Ik had een beetje schrik op dit parcours met 30 rijders, dat kon er heel hevig aan toe gaan qua valpartijen. Dus het was alleen wegraken of gewoon me rustig houden en niet in de duels gaan. Ik vond na enkele rondes dat het veel te traag ging, dus ik was weg. Ik had nog veel overschot en ree elke ronde paar seconden weg. Ik had niet echt verwacht dat ik zo ging meedoen voor de overwinning. Het volgende doel is donderdag in Lenzerheide, daarom dat ik het vandaag op save speelde want ik wou geen risico’s nemen voor mijn grote doel komend weekend.”

Jarne Vandersteen op het podium als winnaar in de wereldbeker shorttrack mtb in Leuven
Jarne Vandersteen op het podium als winnaar in de wereldbeker shorttrack mtb in Leuven

Één gedachte over “Jarne Vandersteen pakt uit met zege en tweede plaats op wereldbeker eliminator mountainbike in Leuven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *