logo Casalina

Jarne Vandersteen blijft Orbea G-bikes MTB Racing Team trouw

Jarne Vandersteen blijft Orbea G-bikes MTB Racing Team trouw
Jarne Vandersteen in het offensief Foto: Wendy Aerts

Pepingse mountainbiker Jarne Vandersteen (18) reed een regelmatig tweede seizoen als junior met onder andere de zege aan de mijnterril in Beringen, een manche van de befaamde 3 Nations Cup. Hij won ook de wedstrijd in Dinant en mocht uitpakken met een tiende stek tussen de wereldtop in de UCI Junior Series in het Zwitserse Leukerbad. In de nieuwe beloftencategorie volgend jaar, zal het vooral op nationaal vlak zijn dat hij de uitschieters zal laten noteren.

De voorbije dagen dook hij met een Orbeabike het bos in en beleefde hij plezier.

“Momenteel ben ik volop aan het trainen met het oog op volgend seizoen. Het is de bedoeling dat ik uit deze winter met een grotere basis uitkom en dat ik terug sterker sta aan het begin van seizoen. De verwachtingen zijn moeilijk in te schatten. Het is opnieuw helemaal vanaf nul beginnen in een nieuwe reeks, maar ik heb wel de ervaring van de vorige jaren in het lijft. Nu moet ik stiletjes aan groeien, de verwachtingen op internationaal ga ik over enkele maanden bekijken, maar op nationaal vlak zou ik graag een paar keer top vijf rijden.”

Het Orbea G-bikes MTB Racing Team is voor Vandersteen een keuze voor de komende jaren.

“Ik maak de overgang van junior naar belofte en blijf bij het team. Ik ben er heel blij, ik voel me daar heel goed. Ik zou er zo lang mogelijk willen blijven om door te kunnen groeien en te bekijken waar de top van mijn mogelijkheden zouden liggen, maar we hebben nog even. Eerst deze winter goed doorkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *