logo Casalina

Jarne Castermans aan zet in Heistse Pijl

Jarne Castermans aan zet in Heistse Pijl

Tremelose elite z/c Jarne Castermans (24) zet komende zaterdag aan in de Heistse Pijl. Vooral een gebrek aan regelmatige competitie en het feit dat hij nooit eerder in een koers 190 kilometer reed, kunnen hem parten spelen. Daarna richt hij zijn pijlen op het mountainbiken.

Castermans combineert het wegkoersen met het mountainbiken.

“Zoals voor iedereen is het een moeilijke periode. Het is vooral lastig door het gebrek aan koersen. Vooral de aflasting van alle Belgische mountainbikemarathons, die gepland stonden, speelde me parten. Ik kon slecht enkele koersen rijden waaraan ik wel echt een goed gevoel overhield. Spijtig genoeg heb ik me niet meer kunnen tonen in wedstrijden. Ik vond de aflasting van de thuiskoers in Tremelo eind augustus de grootste domper”, geeft Castermans weer die als mecanicien voor CD Bikes op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg werkt. In de winter staat hij in de materiaalpost bij Group Hens – Containers Maes. “Ik start niet met al te hoge verwachtingen doordat ik sowieso koersritme mis. Het is wel tof om weer dichtbij huis te koersen en waar ik werk. 190 kilometer is ook een afstand die ik nog nooit in een koers gereden heb. Ik ben benieuwd wat het zal geven, ik wil me onderweg proberen te amuseren”, wist de twintiger die op de weg voor zijn Group Hens – Containers Maes in actie komt. In Heist is hij de enige renner van zijn team gezien de rest zondag in het Zwitserse Baden start in de EKZ-cross.

Nadien volgen enkele weken training met als doel het Belgisch kampioenschap marathon mountainbike in La Roche op zaterdag 3 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *