Q8 tempo oil banner

 

Jappe Jaspers van dubbel Belgisch veldritkampioen naar boomverzorger met lerarendiploma!

Jappe Jaspers van dubbel Belgisch veldritkampioen naar boomverzorger met lerarendiploma!
Jaspers verwijdert een fijnspar met letterzetter

Voormalig veldritkampioen Jappe Jaspers (22) uit Bonheiden had vier jaar geleden genoeg van zijn veldritbestaan. Hij legde een nog lopend profcontract als wielrenner bij Willems Veranda’s – Crelan naast zich neer om de focus te leggen op zijn studies als leerkracht lichamelijke opvoeding. Hij kreeg als eerstejaarsbelofte al een profcontract maar het spreekwoordelijke vat was af.

Tijdens zijn twee nieuwelingen- en juniorenjaren stak hij onder andere twee Belgische titels, wereldbekerzeges in Valkenburg en Namen en Superprestigezeges in Diegem en Ruddervoorde op zak. Als eerstejaarsjunior werd hij nog vice-Europees kampioen in het Duitse Lorsch; als tweedejaars won hij zeven keer. Daarna volgde als achttienjarige onmiddellijk een profbestaan.

“Ik heb veel te snel stappen gezet, het ging opeens te snel. Presteren was uiteraard enorm leuk, maar ik deed het in de eerste zaak om het plezier en dat begon stilaan te verdwijnen. Er kwam te veel druk op de schouders. Het was eigenlijk over en out na mijn juniorenjaren. Ik deed dan een jaar niets, ik had er een degout aan de fiets aan overgehouden”, geeft de boomverzorger weer. “Na drie jaar had ik mijn diploma als leraar LO aan het Heilig Hart in Heverlee op zak. Daarna volgde ik een opleiding van iets meer dan drie maanden om boomverzorger te worden, mijn passie tot op de dag van vandaag”, aldus Jaspers die even ploegmaat van Wout van Aert was.

Belofte Jappe Jaspers (r) op nieuwjaarsdag 2017 in Baal
Belofte Jappe Jaspers (r) op nieuwjaarsdag 2017 in Baal

De link met de fiets is nu minder uitgesproken maar ze bestaat nog.

“Ik heb mijn bedrijf, Bomen Jappe, opgericht en werk voor enkele andere zelfstandigen zoals bij Gert Van Den Broeck uit Bonheiden. Ik had onlangs een maandje vakantie in Frankrijk waar ik ook twee weken heb gewerkt. Daarna ben ik met de fiets teruggereden van de Alpen tot thuis, dat was een tochtje van iets meer dan 1.300 kilometer. Dat deed deugd en is een leuke herinnering die ik in de benen heb. Ik amuseer me nu tussen de bomen, meer moet dat niet zijn!”

Jappe moet in deze warme tijden net zoals op de fiets genoeg afkoeling vinden
Jappe moet in deze warme tijden net zoals op de fiets genoeg afkoeling vinden

 

Geef een reactie