logo Casalina

Honderdste editie WK Wielrennen in Leuven onthuld

Honderdste editie WK Wielrennen in Leuven onthuld
100 jaar WK wielrennen in Leuven, er wordt met de 2021 Innovation Hub ook naar de toekomst gekeken

De aankomst van de honderdste editie van het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Leuven in 2021 werd zaterdagmiddag aan het publiek voorgesteld. Wereldkampioenen Eddy Merckx en Johan Museeuw stonden UCI-voorzitter David Lappartient bij op de finishzone op de Geldenaaksevest.

De verkenning van het parcours werd in twee delen afgewerkt. Deel één bestond uit een traject van startplaats Antwerpen naar de finish in Leuven. Onderweg hielden ze even halt langs WK-dorp Keerbergen. Daar steekt het peloton de grens over van Antwerpen naar Vlaams-Brabant. Het tweede gedeelte van de verkenning vertrok om klokslag 13 uur in de richting Druivenstreek, nu deden ze een tussenstop in het andere WK-dorp, Tervuren. Een beperkt peloton van pers en genodigden waarin De Leeuw van Vlaanderen het commando voerde reed dan verder naar Overijse. Daarna fietsten ze naar Tervuren en namen ze nadien voor de tweede keer de Smeysberg in Huldenberg. In Leuven werd nog de Sint-Antoniusberg overwonnen vooraleer ze terug reden naar de aankomst op de Geldenaaksevest.

In vijf categoriën wordt in september 2021 op de Geldenaaksevest beslist wie het eremetaal wint.

Tussen 24 en 26 september is dat het geval voor de mannelijke en vrouwelijke elite, de mannelijke beloften en junioren en de vrouwelijke meisjes en jongens. “We willen scoren in alle reeksen. Ik mik op een buit van minstens drie medailles en hopelijk meer”, gaf Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling weer.

Hij was één van de genodigden bij de inhuldiging van de aankomst en de omloop. Verder waren ook nog UCI-voorzitter David Lappartient, Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA), burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (sp.a), Leuvens schepen van sport Johan Geleyns (CD&V) en de voormalige wereldkampioenen Eddy Merckx en Johan Museeuw. Het organisatiecomité van het WK 2021 organiseerde deze inhuldiging, daarvoor werken Flanders Classics en Golazo samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *