logo Casalina

Hoe de Jaarmarktcross in Niel voor sommigen in een Lekkebandcross evolueerde

Hoe de Jaarmarktcross in Niel voor sommigen in een Lekkebandcross evolueerde
Daan Soete kwam uit op plaats negen

De Jaarmarktcross in Niel, die traditioneel valt op 11 novembern werd voor de Vlaams-Brabanders geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Plat rijden is één ding, maar dat net na de materiaalpost doen, zo is je wedstrijd bijna helemaal ten einde. Het overkwam bijvoorbeeld prof Vincent Baestaens uit Tremelo en belofte Jelle Camps uit Boortmeerbeek.

Baestaens startte samen met Meeussen tussen top vijftien en twintig. Gaandeweg konden beiden opschuiven, maar Baestaens reed iets voor halfweg lek net na die materiaalpost. Na een stevige calvarietocht kon hij een nieuwe fiets aannemen om finaal 28ste te worden, gelukkig kan hij zich optrekken aan die tiende plaats op het EK in Rosmalen. Hij bleef er een beetje op zijn honger zitten, maar is nu dubbel gemotiveerd om vlakbij huis te knallen op de cross van Leuven komend weekend. Meeusen reed lang voor die twaalfde plaats, maar zakte in de eindfase door het figuurlijke ijs wat hem een zeventiende stek opleverde. Van het Leuvense Team Hens – Containers Maes Cycling Team was Kempenaar Daan Soete het beste weg. Hij streed tot diep in de finale, maar kwam net te kort voor de strijd om plaats vier. De zesde op het voorbije EK overschreed finaal als negende de finish. Bertemse elite Lander Loockx reed eveneens plat op een omloop die hem niet volledig goed afging. Dat leverde hem een 29ste positie op. Wilselse belofte Len Dejonghe reed een prima eerste wedstrijdhelft en kwam in de buurt van top dertig, maar daarna zakte hij terug naar plaats 44.

Eerstejaarsbeloften Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos en Thibau Nys uit Baal moesten respectievelijk op de zevende en zesde startrij vertrekken. Op die manier waren ze al veel terrein verloren tegenover de koplopers. Van Campenhout werd uit de cross genomen omdat hij op te grote afstand van de koplopers volgde, gelukkig beschouwt hij dit seizoen als een stevig leerjaar. Nys had op deze zware omloop moeite om op te schuiven en leverde een achterhoedegevecht, moegestreden stapte hij met nog een ronde te rijden uit de race. Boortmeerbeekse laatstejaarsbelofte Jelle Camps tenslotte deed op het vettige rondje zijn best. Toen hij in de voorlaatste ronde lek reed net na de materiaalzone, besefte hij het onmogelijke van zijn inhaalrace en opdracht. Hij verdween uit de veldrit.

Bij de vrouwen moest de Nederlandse Annemarie Worst, die deels in Tremelo verblijft, tevreden zijn met een vijfde plaats. In de beginfase ging ze bergaf onderuit en verloor ze flink wat tijd. Suzanne Verhoeven viel op de 22ste plaats terug te vinden in de uitslag, ze vertrok vanaf de vierde startrij als 29ste. Door een goede start reed ze na één lus al als zeventiende. Het noodlot sloeg toe in de voorlaatste lus in de vorm van een lekke band achteraan, waardoor ze top twintig miste. Kumtichse belofte Kiona Crabbé vatte post op plaats 33, op zes tellen van de Nederlandse Mascha Mulder van Team Hens – Containers Maes. Mulder had een mindere dag en had niet de benen om succesvol door de modder te laveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *