logo Casalina

Het Unlimited Cycling Team Belgium wilt collectief nog beter presteren

Het Unlimited Cycling Team Belgium wilt collectief nog beter presteren
Het Unlimited Cycling Team Belgium anno 2023

In Feestzaal de Waterhoek in Geetbets werd het Unlimited Cycling Team Belgium voor 2023 aan het publiek voorgesteld. De renners, gehuld in nieuwe frisse kleuren, waren met zijn tienen. Enige afwezige Kjell Power was het WK E-Sports aan het betwisten, dat avontuur leidde uiteindelijk tot een fenomenale vijfde plaats voor België. 

Het team stelt zich als doelen de German Cycling Cup, liefst een herhaling van de succesvolle race aan de Nürburgring, en verschillende Gran Fondo’s. Presteren op het WK Gran Fondo in Schotland (04-07/08) is eveneens een must. Het Unlimited Cycling Team Belgium uit Assent, richt zich buiten Gran Fondo vooral op koersen van de elite 3, met als prioriteit plezier. “We staan aan de start als een groep vrienden en dat is te merken aan de sfeer”, klonk het. “We willen collectief mooie resultaten neerzetten met een ploeg die in de breedte versterkt is”, klonk het duidelijk.

Het team bestaat buiten de Oost-Vlaming Kjell Power uit Laarne nog uit de broers Wannes en Seppe Galicia uit Tremelo, Jeroen Depré uit Oplinter, Jelle Isenborghs uit Baal, Yente Nijs uit Nieuwrode, Tijs Huygen uit Noorderwijk, Michael Apers uit Kruibeekse deelgemeente Bazel, Yannick De Witte uit Laakdal, Bram van Broekhoven uit Tessenderlo en Jasper Vandensande uit Vilvoorde. Ploegleider Benny Leemans uit Assent moet dit gezelschap in goede banen leiden. Seppe Galicia is ondanks zijn 24 lentes aan zijn laatste actieve wielerseizoen bezig en wilt nog eens alles uit de kast halen, iemand om in het oog te houden.

De volgende doelen bestaan uit de Arden Challenge voor amateurs (21-23/04), de Jederman Rennen tussen Eschborn en Frankfurt (01/05), de race op de Nürburgring, onderdeel van de German Cycling Cup (13/05), de Rund um Köln (21/05). Gelijk daarmee op dezelfde dag loopt ook de Ronde van Haspengouw met voor elites en amateurs met een voor- en namiddagrit. De UCI Gran Fondo Frank Schleck (03/06) in het Groot Hertogdom Luxemburg vormt een groot doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *