logo Casalina

Het Stageco Cycling Team verwelkomt negen nieuwe gezichten

Het Stageco Cycling Team verwelkomt negen nieuwe gezichten
Het Stageco CT op hun laatste teamvoorstelling in 2020

Twee elites z/c en zeven beloften vonden de weg naar het Aarschotse Stageco Cycling Team. Bij de elites zien ze bekende gezichten Sven Verbeeck en Yarno Vandenbroeck terug. In de beloftencategorie wagen Gust Huyghe uit Binkom, Axel De Kinder, Jitse Das, Lars Van Laer, Milan Corvers, Tristan Van Roy en Julien Desmarets uit Beersel het avontuur op de weg tussen de “grote mannen”.

Gezien de heersende coronacrisis kan de jaarlijkse teamvoorstelling in het Prisma Fitness Center Booischot niet plaats vinden.

Verbeeck en Vandenbroeck beleefden jaren terug hun beste wielertijden bij het Stageco CT, het is allesbehalve een verrassing om hen er terug te zien. De zeven beloften, waaronder Desmarets die een triatlonverleden heeft, krijgen de kans om ervaring op te doen in grote koersen zoals interclubs en meerdaagsen. Wedstrijden zoals bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik (17/04), de Beker van België in Wieze-Lebbeke (18/04), de GP Affligem (25/04), de Flèche Ardennaise in Stavelot (09/05) en de interclub in Pollare (15/05).

“De Ronde van Luik zal dit seizoen niet doorgaan. Gelukkig resten er ons nog koersen zoals de Triptique Ardennais, de rondes van Namen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen die voorlopig op onze kalender staan. We vrezen dat corona de kalender voor interclubs en onze doelen verder zal bepalen”, klonk het bij het Stageco CT.

Buiten de nieuwkomers rijden bij de elites z/c meervoudig provinciaal kampioen Brent Clé, Dieter Claus, Dries Lehaen, Kristof Dockx, Michiel Offermans, Vince Gerits en Ward Schoevaers. De beloften van het Stageco CT bevatten Lennie Verhaegen, Jan Van Laer, Jan Van Roosbroeck, Jarno Jordens, Jorit Alenteyns, Kiano Brusseleers, Lars Put, Lars Timmers, Michaël Decoster, Robbe De Schutter, Ronan Van De Put, Senne Van Der Veken, Siebe Van Olmen, Stef Scharre, Tim Brams en Tom Geysegoms uit Blanden. Bij de masters verdedigen Hans Wuyts en Marc Verloo de donkerblauwe clubkleuren, bij de nieuwelingen doet Lennert Van Lommel uit Heist-op-den-Berg dat. Steff Van Genechten en Tibo Wallyn stopten met koersen.

Indien de koersen op ietwat normale manier hun gang mogen gaan, dan mag er zeker iets verwacht worden van deze aanvalslustige formatie die ook aan de meet snelle benen heeft. Ze kunnen zowel op het hellende als het vlakke succes boeken, zo bewees het verleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *