logo Casalina

Baestaens: “Het is een heel straffe om mee te beginnen.”

Tremelo – Veldrijder Vincent Baestaens (31) geeft er zondag een lap op, voor zijn eerste cross in het veldritseizoen trekt hij naar het Zwitserse Baden. Hij betwistte enkele jaren terug al eens deze manche van de EKZ Cross Tour, maar had toen een mindere dag. De prille dertiger van Team Hens – Maes Containers doet dit weekend een gooi naar beter.

Baden is ietwat een onverwachte start van zijn seizoen.

“De voorbereiding verliep al bij al goed, er waren minder wedstrijden dan anders maar ik kon de Ronde van Vlaams-Brabant en enkele wegkoersen rijden. Het viel allemaal wel mee. Ik heb altijd kunnen blijven trainen, zo trok ik ook op stage met ploegmaat Soete en vriendin Annemarie”, herinnert hij zich. “Ik won al drie EKZ-crossen, maar Baden is daar geen van. De enige keer dat ik daar aan de start stond, was ik minder goed. Het is een heel lastig rondje, uitgerekend op de flank van een berg gelegen. Het is een heel straffe om mee te beginnen. Ik had het al uit mijn hoofd gezet om er te kunnen starten, omdat je in Zwitserland even in quarantaine moet als je het land inkomt gezien de gezondheidstoestand. Gelukkig werd dat ondertussen versoepelt, ik zat ondertussen al met Lokeren in mijn hoofd als eerste wedstrijd.”

De jacht op de UCI-punten is geopend.

“Ik ben fysiek meer dan in orde, het blijft toch een vraagteken hoe ik er voor de dag kom. Die eerste competitiewedstrijd dat is toch altijd iets anders dan normaal. Ik hoop gewoon dat pech uit blijft. De ploegmaats zijn ook conditioneel heel goed, het niveau van de trainingen lag hoog.”

Buiten Baestaens starten van Team Hens – Maes Containers ook nog belofte Len Dejonghe uit Wilsele en elite Lander Loockx uit Bertem in Baden. Baestaens vertrekt zaterdagochtend in de richting van het land van de klokken en koebellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *