logo Casalina

Het Goeman-Scott Mountainbike Team mikt op UCI-punten en de ontwikkeling van zijn jeugd

Het Goeman-Scott Mountainbike Team mikt op UCI-punten en de ontwikkeling van zijn jeugd
De bikers van Goeman-Scott voor het kasteel van Everberg

Met negen zijn ze, de mountainbikers van het Everbergse Goeman-Scott, die komend seizoen in eigen land en bij uitbreiding de rest van de wereld willen scoren. Na een 2020 dat de naam seizoen amper waardig was, hopen ze op veel meer competitie in een voorlopig, op de wereldbekers na, bijna blanco seizoen.

De acht bikers van Goeman-Scott zijn elitebikers Erno McCrae uit Everberg, Tom Van Ingelgom uit Zemst en Nick Vanpol, belofte Ibe Delbaere, funbiker Telly Parys, nieuwelingen Manon Bontemps en Milan Stiens, aspirant Owen Stiens en master Dirk Beullens uit Herent. Die laatste durft zich wel eens in canicrossen smijten, maar dat zal even moeten wachten daar hij onlangs een sleutelbeenbreuk opliep op training. Jan Goeman blijft op post als ploegleider en mecanicien.

“De bedoeling is dat we UCI- punten halen in internationale wedstrijden voor de beloften en eliterenners. Dan kunnen ze zich, eens ze genoeg UCI-punten bezitten, opnieuw richten op wereldbekermanches. De renners die punten willen kapen zijn ik, Tom, Nick en Ibe. Onze jeugd mag zich op hun beurt in hun luwte ontplooien op hun eigen tempo”, aldus McCrae. “Ik ben blij dat we terug kunnen uitkijken naar effectieve competitie. De vooruitzichten zijn er om op 20 juni in het Nederlandse Sittard te starten. Hopelijk kunnen onze mountainbikers in de 3 Nations Cup uitblinken en bestaat de mogelijkheid om voorts nog enkele internationale uitdagingen uit te pikken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *