logo Casalina

Het Cycling Team Tilt organiseert de komende drie jaren de Craywinckelhof – Omloop van het Hageland!

Het Cycling Team Tilt organiseert de komende drie jaren de Craywinckelhof – Omloop van het Hageland!
Het podium in 2020 met hun KraaiKe, vlnr tweede Bastianelli, winnares Wiebes, derde Norsgaard Jørgensen

Het Cycling Team Tilt organiseert volgend seizoen na één jaartje afwezigheid zijn Omloop van het Hageland (UCI 1.1) op 27 februari 2022. Ze hopen op een start in Tienen, enkele doortochten langs het Hageland met daarbij Lubbeek en uiteraard de traditionele aankomst in Tielt-Winge. Met streekbelevinggscentrum, distilleerderij en brouwerij het Craywinckelhof aan de Staatsbaan in Lubbeek hebben ze een sterke hoofdsponsor gevonden voor hun jaarlijkse UCI Women-Elite wedstrijd en dat voor de komende drie seizoenen.

Met het Craywinckelhof krijgt het Cycling Team Tilt de volgende drie jaar dé betrouwbare partner waarnaar zij op zoek waren om het vrouwen-wielrennen verder te laten groeien in het Hageland!

“Ze kwamen er in 2019 als nieuwe en kleine sponsor bij. Ze maakten van de koers en gelegenheid gebruik om hun bier, het KraaiKe, onder de aandacht te brengen. Hun tapwagen stond op de Roeselberg geïnstalleerd, waar VIPS terecht konden. Na verloop van tijd kreeg nagenoeg iedereen die er langs kwam hun biertje voor de neus gepresenteerd. Dat was een enorm succes. De top drie kreeg op het podium ook een bruin KraaiKe gepresenteerd. Na afloop hebben we het vanop afstand besproken, ook al omdat vroegere hoofdsponsor Spar op nationaal vlak geen prioriteit meer zag in koersen. De uitbater van de plaatselijke winkel trok me vele jaren geleden over de streep om groter te organiseren, daarvoor ben ik hem dankbaar. Echter met het Craywinckelhof kunnen we nu de volgende serieuze stap voorwaarts zetten”, wist organisator Roger Nolmans, van het CT Tilt.

Het traject van de Omloop van het Hageland zal in 2022 veranderen.

“Op de omloop van volgend jaar rijden we enkele keren langs het Craywinckelhof op de Staatsbaan in Lubbeek. Daar zal de VIP-ruimte worden voorzien samen met enkele grote televisieschermen. We willen ook opnieuw met de Stad Tienen praten om er onze wedstrijd opnieuw te laten starten, vermoedelijk zal dat niet op de Grote Markt kunnen zoals voorheen, gezien de bouwwerken. Het idee om in een andere stad te starten is mooi, zeker als er daarna een rit doorheen het Hageland zal worden gekoppeld. We zullen wel naar een andere startlocatie moeten zoeken, ik hoop dat we opnieuw met Tienen kunnen samen werken want dat was heel vruchtbaar in het verleden.”

Afspraak op zondag 27 februari 2022 voor de eerste editie van de “Craywinckelhof – Omloop van het Hageland” voor UCI WE 1.1!

“Bij deze gelegenheid wensen we onze vorige hoofdsponsor “Spar” van harte te bedanken voor de jarenlange zeer correcte en vruchtbare samenwerking! Op naar een fantastische toekomst samen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *