logo Casalina

Het Crankbrothers Racing Team blijft trainen met het oog op betere tijden

Het Crankbrothers Racing Team blijft trainen met het oog op betere tijden
Peter Verbeurgt en Sara Michielsens staan soms vroeg op om van hun sport te genieten

Heverlees mountainbikekoppel Peter Verbeurgt en Sara Michielsens rijden al even onder de naam “Het Crankbrothers Racing Team” en dit op nationaal en internationaal vlak. Ze specialiseren zich in meerdaagse marathonmountainbikeraces. Sara probeert waar mogelijk ook andere sportdisciplines vlakbij huis mee te pikken zoals de Stellacross of het WK mountainbike eliminator, beiden in het eigen Leuven.

Ze kwamen elkaar in 2006 tegen in een zwembad in het Leuvense. Verbeurgt reed toen al even met de mountainbike en speelde probleemloos de wielermicrobe door.

“Ik ging met hem al snel mee op mountainbiketochten, waar ik daar voordien helemaal geen band mee had met die mountainbikefiets. Ik had het één keer gedaan en het zei me niets. Bij Peter veranderde dat, de afstanden werden met het verstrijken van de tijd steeds groter. In 2008 ging ik in het hellende Houffalize rijden met Peter en dat beviel me enorm. In 2012 schreef ik me in als eliterenster, dat kwam me in wedstrijden beter uit in de startvolgorde. Daardoor kon ik opschuiven in de startrijen en kon ik zo beter aanspraak maken op mooiere plaatsen”, herinnerde de lerares lichamelijke opvoeding aan de vrije basisschool Heilig Hart in Heverlee zich.

Daarbuiten waagt ze zich ook aan avonturen in het veld en op de mountainbike eliminator.

“De omloop was zeer vlakbij in Leuven, dat was ook leuk omdat ik dan als lerares collega’s en leerlingen voor me zag komen supporteren. Dit jaar was dat door corona niet het geval, ik ben er dus ook niet heen gegaan. Dat WK mountainbike eliminator dat was niet mijn onderdeel, maar als er een wedstrijd van dat niveau in de buurt is, dan denk ik: “Waarom niet?” Ik vond het op dat WK leuk om mijn land te vertegenwoordigen als enige Belgische aan de start.”

Michielsens in actie op het WK MTB eliminator in Leuven
Michielsens in actie op het WK MTB eliminator in Leuven

Beiden rijden meestal veertig à vijftig koersdagen per jaar, 2020 zag er uiteraard anders uit.

“Meestal klokken we af op veertig à vijftig koersdagen op een jaar, dat waren er in 2020 welgeteld zestien. In ons land kunnen we de BeMC in La Roche betwisten of de Mountainbike van Vlaanderen in de Vlaamse Ardennen, meer heb je bijna niet qua meerdaagsen. Voor de rest moeten we naar het buitenland, dat was dit seizoen op bepaalde momenten helemaal geen optie. Omlopen waarop je technisch behendig moet zijn, dragen onze voorkeur mee. Je moet de discipline trouwens zeker niet onderschatten, daar wordt enorm hard gereden in die mixed races”, geeft Verbeurgt mee. “Voor mij is het als master trouwens genieten van tussen de wereldtop te staan aan de start en met hen de wedstrijd te beleven. Wij rijden trouwens liever niet in een team, want dan hang je aan verplichtingen vast. Wij kunnen op onze manier onze planning maken en dat gaat ons het beste af.”

In 2020 zal het Crankbrothers Racing Team enkel nog maar trainen voor hetgene wat nog komen moet, hun eerste doel is een meerdaagse in april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *