logo Casalina

Het Belgisch kampioenschap voor beloften en elites z/c komt op 22 augustus naar Bertem!

Het Belgisch kampioenschap voor beloften en elites z/c komt op 22 augustus naar Bertem!
Bertem organiseert het BK voor beloften en elites z/c op 22/08, bij deze de omloop

De Vlaams-Brabantse afdeling van Cycling Vlaanderen organiseert in samenwerking met de gemeente Bertem op zondag 22 augustus het nationaal kampioenschap voor beloften en elites zonder contract. Bij gebrek aan een organisator nam de Vlaams-Brabantse afdeling contact met enkele wielerminded gemeenten. Uiteindelijk bleek Bertem bereid om zich mee voor de kar te spannen.

“De wielerbond heeft me gevraagd of ze in onze gemeente het nationale kampioenschap konden organiseren. Ik verleen graag mijn medewerking aan initiatieven waarbij jonge mensen hun kans krijgen om te sporten. Bovendien past dit perfect in het kader van de openingsweken van onze nieuwe sporthal Verona in Leefdaal en onze horeca die al zo fel geleden heeft door de coronacrisis kan hier haar doorstart mee maken. Dit wordt een hoogdag in onze gemeente”, voorspelt fiere burgemeester Joel Vander Elst.

De omloop kreeg van de wielerbond een moeilijkheidsgraad van vier op tien mee. De renners starten in Bertem en rijden zo doorheen Leefdaal, Everbergs gehucht Vrebos, Everberg zelf om dan de helling van de ronde aan te vatten, de Paardestraat in Bertem. Kort na dit obstakel te hebben overwonnen, overschrijden de renners de aankomst.

Op die zondag 22 augustus start de elite z/c om tien uur in de voormiddag voor een tocht van 145,6 kilometer verdeeld over acht lussen van 18,2 kilometer. De beloften beginnen eraan om 14.30 uur en leggen op hun beurt negen lussen van 18,2 kilometer af, goed voor 163,8 wedstrijdkilometers.

Op vlak van organisatie van deze kampioenschappen vormt deze streek een ideale waardemeter met zijn glooiende wegen en in de buurt hebben ze ook een voorgeschiedenis als het aankomt op Belgische kampioenschappen. In 2014 bijvoorbeeld vonden deze kampioenschappen voor elites z/c en belofte nog plaats in het naburige Tervuren-Vossem en toen bevond burgemeester Joël Vander Elst zich in een wedstrijdwagen als koersdirecteur. Dit nieuws zal als muziek in de oren klinken van plaatselijke renners zoals Sander Rietjens uit Bertemse deelgemeente Leefdaal, Feddrik Lauwens uit Everberg, Jonas Philips uit het naburige Vossem en Arne Bauters uit Bertemse deelgemeente Korbeek-Dijle!

Het BK voor U23 en elites zc trok in 2014 al door het Bertemse
Het BK voor U23 en elites zc trok in 2014 al door het Bertemse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *