logo Casalina

Han Devos voor de derde dag op rij in het offensief in de Ronde van Luik?

Han Devos voor de derde dag op rij in het offensief in de Ronde van Luik?
Han Devos verpoost in afwachting van een volgende rit

Elite z/c Han Devos uit Schoonderbuken was al de twee voorbije ritten in het offensief in de vierdaagse Ronde van Luik. Hij zag in rit twee ploegmaat Floris Van Tricht uit Boutersem de hand uitsteken naar ritwinst in de massaspurt, maar hij werd tweede na Nathan Vandepitte. Hun Urbano-Vulsteke Cycling Team doet het ook behoorlijk met een tweede stek in het ploegklassement na het Minerva Cycling Team.

Op voorbereidend vlak naar deze ronde zat het goed met winst in Tourinnes-Saint-Lambert

“In de eerste rit in en rond Blegny voelde ik me wel heel goed. Ik heb zeer aanvallend gekoerst, misschien iets te veel waardoor mijn spurt iets minder was. Ik ben uiteindelijk zestiende geworden, de zes vluchters bleven voorop. In de tweede etappe van gisteren rondom Malmedy voelde ik dat de klim op de plaatselijke ronde, die we vijf keer moesten beklimmen iets te lastig was. Ik poogde afscheiding te brengen, maar het bracht niets voort. Het was een inspanning bergop van zeven minuten, dat type inspanning ben ik al lang niet meer gewoon. Ik moest ik op vijftien kilometer van de meet passen en ben rustig binnengereden”, blikte hij terug.

In de derde rit met start en aankomst in Vielsalm mikt hij andermaal op goede benen

“Ik mik in eerste instantie niet op ritwinst. Ik zou eerder naar een resultaat bij de eerste twintig willen werken of onderdeel uitmaken van een lange vlucht. Dat wil ik pogen in rit drie, zeker als ik de benen heb. Ik wil deze ronde vooral gebruiken om mijn niveau op te krikken in de richting van de Ronde van Vlaams-Brabant op het einde van deze maand. Collectief doen we het ook meer dan prima met die tweede plaats in het ploegenklassement en Van Tricht die bijna de zege pakte in Malmedy.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *