logo Casalina

Han Devos vindt trainingsmakker Niels Merckx bij VP Consulting CT terug

Han Devos vindt trainingsmakker Niels Merckx bij VP Consulting CT terug
Han Devos is nieuw bij het VP Consulting - Prorace CT

De kogel was al even door de kerk, eliterenner z/c Han Devos (25) uit Schoonderbuken vervolledigt vanaf begin 2023 het Lubbeekse VP Consulting CT. De Hagelander kent zijn toekomstige ploegleider Patrick Sempels al sinds het prille begin van zijn wielercarrière. 

“Vanaf 1 januari 2023 zal ik voor het VP Consulting team uitkomen. Het idee om van ploeg te veranderen speelde al even in mijn hoofd. Ik had nood aan een nieuwe omgeving en nieuwe doelen. Het is een ploeg uit mijn streek met mensen die ik al jaren kende en wekelijks wel tegenkwam op de koers om een praatje mee te slaan. Met voorzitter Patrick Sempels heb ik al heel lang een goed contact, ik ken hem zelfs al vanaf de eerste dag dat ik begon met wielrennen. Dat was op men achtste bij het toenmalige Lotto – Olympia Tienen. Voor 2023 mag je er zeker van zijn dat we een goede ploeg gaan hebben, daar geloof ik in. Ook vind ik jarenlange trainingsmakker Niels Merckx terug bij dit team die eerder al zijn transfer bekend maakte. We zijn in het verleden al eens een jaartje ploegmaten geweest toen Niels de Ronde van Vlaams-Brabant won, al heb ik het gevoel dat er nog meer uit te halen valt dan toen.”

Bij het Urbano-Vulsteke team kon hij terugblikken op een mooie periode.

“Ik wil ze bedanken voor de voorbije drie jaar. Ik ben bij het team gekomen toen ze bijna stopten en toch de doorstart maakten. Het mooiste moment voor mij persoonlijk blijft natuurlijk mijn eindwinst in het algemene klassement van Beker van België in 2021. Toch altijd een speciaal moment omdat ik in het verleden daarvan al eens het jongerklassement won en nu dan de eerste editie na corona. Wat mijn doelen voor volgend seizoen concreet gaan zijn, weet ik nog niet. Ik ga eerst proberen een goede winter mee te maken. Vooral plezier hebben en wat tussentijdje doeltjes, om de motivatie hoog te houden. Zo start ik bijvoorbeeld vandaag in een veldrit, een fun editie waar iedereen mag starten, in Baal. Ik wil deze winter in andere sporten eens mijn grenzen aftasten.”

Het voorbije seizoen had Han 35 koersdagen op de teller. Hij behaalde 25 keer top 20, 16 keer top tien, vier keer top vijf en dat waren stuk voor stuk podiumplaatsen. Hij won in Tourinnes-Saint-Lambert, werd tweede in Booischot en telkens derde in Tremelo en Nieuwrode. In het komende tussenseizoen valt hij waarschijnlijk op training te bespeuren met vaste partners Merckx en masterrenner Gert Deno uit Boutersem.

Niels Merckx sluit in 2023 aan bij het VP Consulting - Prorace CT
Niels Merckx sluit in 2023 aan bij het VP Consulting CT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *