logo Casalina

Han Devos pleziert zijn ploeg met derde seizoenszege in Linden

Han Devos pleziert zijn ploeg met derde seizoenszege in Linden
Han Devos wint in Linden en pakt zijn derde seizoenszege

In de pittige kermiskoers in Linden zette Han Devos uit Schoonderbuken zijn naam bij op de imposante erelijst. In de slotfase bleef hij enkele seconden voor op verschillende medevluchters. Het was voor de renner een mooie sportieve weerwraak voor de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant van het Vermarc Cycling Project dat hij moest missen door ziekte.

De organiserende Lindense Wielervrienden zagen ondanks bijna 100 voorinschrijvingen slechts 51 renners, waaronder multi-atleet Seppe Odeyn uit Herent, effectief aan de start komen. Dat kon de pret en vooral de spanning in de koers niet drukken.

“Het was een lastig parcours in Linden, traditiegetrouw de eerste wedstrijd in de streek vlak na de ronde van Vlaams-Brabant. Jammer genoeg moest ik forfait geven voor deze rittenkoers. Daags voordien was ik verkouden opgestaan en heb ik extra rust moeten nemen, een heel wrang gevoel omdat de conditie goed was en ik klaar stond om vijf dagen te koersen in eigen provincie. Dus na een aantal dagen zonder fiets en volledig hersteld te zijn van deze verkoudheid stond ik zonder verwachtingen aan de start in Linden. Ik wilde vooral terug zo snel mogelijk weer koersritme opdoen. Er zijn deze periode heel wat koersen vrij dichtbij huis en ik wil die toch allemaal zo goed mogelijk afwerken met het oog op de rest van het seizoen”, opende de winnaar.

Vanaf de start werd er heel hard gekoerst en reden er zes renners weg, in eerste instantie was Devos niet mee maar hij kon met enkele andere renners de kloof dichten op de klim.

“Halfweg werden we ingelopen en was alles te herdoen. Op een veertigtal km van het einde reden Van Tricht, Seye en Ladang weg. Twee ronden lang heb ik tussen hen en het peloton ingehangen samen met Vinny Bzdenga en Dag Verbeeck. We kregen de kloof dicht, maar hadden hier een enorme cartouche voor moeten verspillen. Ondanks ik dacht dat dit de goede ontsnapping ging zijn, werd de kloof opnieuw gedicht en was alles te herdoen bij de ingang van de laatste ronde. Op de laatste klim ben ik dan zelf vol aangegaan en boven kreeg ik vijf renners mee.”

Dat waren Thomas Demolder uit Booischot wiens thuiskoers (12/08) dichterbij komt, Dag Verbeeck uit Wilsele, Miguel Ladang uit Oplinter, Robin Radoux uit het Luikse Bassenge en de Nederlander Tim Sanders.

“We werkten onmiddellijk goed samen, wat nodig was want onze voorsprong was nooit echt gerustellend, ruimte om naar mekaar te beginnen kijken hadden we niet. We hielden vol tot op de streep en in de spurt kon ik de bovenhand nemen. Heel onverwacht bleek ik over goede benen te beschikken en als je het dan nog kan afmaken voor de deur van onze hoofdsponsor VP Consulting, is het des te mooier! Ik heb dit seizoen één wedstrijd bij de VWV gewonnen vlak bij huis, dit is mijn derde zege bij de Wielerbond Vlaanderen, eerder zat daar ook een manche in de Beker van België tussen. Met daarnaast ook nog heel wat ereplaatsen mag ik zeker niet klagen. Die extra gedwongen rust door het missen van de Ronde van Vlaams-Brabant kan nog in mijn voordeel spelen en hopelijk kan ik deze conditie doortrekken tot helemaal op het einde van het seizoen”, wist Devos.

In Linden was streekrenner Gust Huyghe uit Binkom the best of the rest, hij won de spurt om plaats zeven bij de eerste achtervolgers. Slechts 24 renners haalden de meet waaronder Odeyn en de laatste die binnendruppelde was de Nederlander Gebre Swanenvleugel.

Update: Han Devos zette zijn goede reeks deze zaterdag verder in Overijse, door ook daar te winnen. Hij verwees er Floris Van Tricht en Maarten Verheyen naar plaats twee en drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *