Q8 tempo oil banner

 

Han Devos laveert naar eerste seizoenszege in massaspurt

Han Devos laveert naar eerste seizoenszege in massaspurt
Han Devos in het peloton Foto Jo Groenevinger

In zijn eerste wedstrijd van het seizoen was het onmiddellijk prijs voor Schoonderbukense elite z/c Han Devos. In het Waals-Brabantse Rigenée won hij de massaspurt nadat hij kort voordien nog inspanningen had geleverd in de aanval. Meteen een opsteker voor zijn Urbano Cycling Team, uiteraard hopen ze dat het niet bij deze ene prille overwinning blijft!

“Ik was er nog nooit geweest, maar in die streek weet je al op voorhand dat je een heuvelachtig parcours voor de wielen krijgt, dat ligt me natuurlijk beter dan een vlakke koers. Gezien het BK in oktober mijn laatste koers was, kon ik moeilijk verwachtingen schetsen. Ik wist dat ik in vorm was en de trainingen verliepen allemaal heel vlot. We deden ook vaak korte simulaties met de ploeg en zo heb ik ook wel stappen vooruit gezet”, wist de latere winnaar. “Vanaf de start werd er hard gereden en waren er verschillende aanvalspogingen. Ik probeerde steeds mee te gaan, misschien te veel. Ik was onderdeel van enkele vluchten. Toen we met een groepje weg waren en op minder dan vijftien kilometer van de meet teruggepakt werden, heb ik alles op mijn spurt gezet”, blikte hij terug. “Ik had voordien al enkele spurten gewonnen in kleinere groepjes en weet dat ik steevast goed ben in een massaspurt. Dat komt door mijn plaatsing en explosiviteit dat ik over heb gehouden van het veldrijden. Tot voor Rigenée kwam ik nog nooit in zo een goede positie voor een massaspurt. Alles verliep vlot en alles viel in zijn plooi. Dit geeft natuurlijk veel vertrouwen met wat nog komen moet.”

Hij start komende zondag in het Naamse Meux. De week nadien doet hij de Grote Prijs Rik Van Looy in Grobbendonk (27/06) aan.

 

Geef een reactie